TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkstenen Roosevelt Dr Arlington National Cemetery

Langs de Roosevelt Dr op Arlington National Cemetery zijn kleine gedenkstenen die de volgende Amerikaanse militaire entiteiten herdenkt:

- De vermisten en de gesneuvelden leden van het 23st Regimental Combat Team van de 2de Infantery Division gedurende de oorlog in Korea.
- De gesneuvelde leden van de Navy Combat Demolition Units en de Underwater Demolition Teams tijdens de Tweede Wereldoorlog.
- Alle leden van de 504th Parachute Infantry Regiment.
- Alle leden van Amphibious Scouts and Raiders of Navy and Army die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.
- De gesneuvelde leden van de 199th Light Infantry Brigade die geactiveerd werd voor de Vietnam Oorlog. Zij waren van eind 1966 tot en met oktober 1970 in Vietnam en hadden de bijnaam ‘Redcatchters"
- De leden van het 551ste Parachute Infantry Battalion die gevochten hebben in de Tweede Wereldoorlog.
Zij vochten in Frankrijk tijdesn operatie Dragoon, waarna zij de flank van het 7de US leger verdedigden tijdens de opmars van Zuid Frankrijk naar het Noorden.
Zij vochten tijdens het Ardennenoffensief met de 30ste Infantry Division, waarna zij werden toegevoegd aan de 82ste Airborne Division.
De eenheid was gedeactiveerd op 27 januari 1945 en de overlevenden werden opgenomen in de 82ste Airborne.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gio Theunissen
  • Foto's: Gio Theunissen

Gerelateerde boeken