TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

The Royal Welsh Brug Den Bosch

De in 2015 geopende "The royal Welsh burg" in Den Bosch herdenkt de 146 omgekomen soldaten van de 53e Welsh Divisie die omkwamen tijdens de bevrijding van de stad in oktober 1944.

Tekst op de brug:

The Royal Welsh brug
Na een bezettingsperiode van vierenhalf jaar en een zesdaagse krijgshaftige bevrijdingsstrijd door de 53e Welsh Divise (thans Royal Welsh), werd de stad 's-Hertogenbosch op 27 oktober 1944 bevrijd.

's-Hertogenbosch heeft zijn relatie met de Royal Welsh gekoesterd in het besef dat de naoorlogse ontwikkeling van de stad in zijn volle breedte tot bloei kon komen dankzij de inzet van dappere militairen uit Groot-BrittanniŽ, en in het bijzonder uit Wales. Als eerbetoon is met de naamgeving van the Royal Welsh brug en het zichtbaar maken van de Roll of Honour - de 146 namen van de Britse militairen die voor de vrijheid van 's-Hertogenbosch het hoogste offer brachten - uiting gegeven aan de dankbaarheid van de getroffen oorlogsgeneratie en alle daaropvolgende generaties.
('s-Hertogenbosch, 27 oktober 2015)

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Mike van den Nieuwenhof (1), TracesOfWar.nl (2, 3, 4, 5)