TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkplaten Fort Eben-Emael

De gedenkplaat aan de ingang van het fort te Eben-Emael herdenkt de Belgische soldaten die sneuvelden bij de verdediging van het fort op 10 en 11 mei 1940. De gedenkplaat bevat 47 namen van gesneuvelde soldaten.

De gedenkplaat in het fort te Eben-Emael herdenkt 23 soldaten van het Regiment Vestingartillerie die sneuvelden bij de verdediging van het fort op 10 en 11 mei 1940.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge (1, 2, 4), Patrick Molders (3)

Gerelateerde boeken

BelgiŽ in de Tweede Wereldoorlog 10
WW2 Nation start  nieuwe serie op YouTube met videoverslag van fort Eben-Emael

mei2019

WW2 Nation start nieuwe serie op YouTube met videoverslag van fort Eben-Emael

Na lange tijd geen nieuwe video's geplaatst te hebben, is WW2 Nation begonnen met een nieuwe reeks videoreportages op hun YouTube-kanaal. In deze serie bezoeken de Britse teamleden de locaties van Hitlers invasie in BelgiŽ en Frankrijk in het voorjaar van 1940. Hieronder de eerste aflevering, waarin onder andere fort Eben-Emael in BelgiŽ wordt bezocht.

Lees meer

STIWOT Battlefieldtour

okt2012

STIWOT Battlefieldtour "Fort Eben-Emael"

Op zaterdag 29 september organiseerde STIWOT Reizen een Battlefieldtour naar het Belgische fort Eben-Emael. Dit fort, bij de grens met Maastricht, behoorde tot de fortengordel rond de Belgische stad Luik. Reeds in 2007 werd dezelfde tour al eens georganiseerd. Net als toen bleek het aantal geÔnteresseerden weer groot.

Lees meer