TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!
Deze door de heemkundekring De Ketsheuvel en Natuurmonumenten samengestelde wandelroute neemt u mee naar een interessant stukje geschiedenis van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier was tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duitse munitie uitgave; Munitions Ausgabe Stelle (M.A.St.). Het complex van 300 Hectare bestond uit zo'n 130 munitiebunkers, parkeerhavens, loopgraven, barakken, kantine, voetbalveld en een zwembad. Het complex werd onder druk van de naderende Geallieerden op Dolle Dinsdag, 5 september 1944 door de Duitsers opgeblazen. Dit om te voorkomen dat de munitie in verkeerde handen zou vallen.

Er zijn echter voor de oplettende wandelaar nog vele sporen te ontdekken, deze route helpt u met het vinden hiervan. Buiten de aangegeven bezienswaardigheden is het opvallend hoeveel bakstenen, betonstukken en ijzer er hier her en der te vinden is. De link met de oorlog is snel gelegd.

#PuntBezienswaardigheid

GPX (beta) | OV2 (beta) | ITN (beta)