TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Voortgang Oorlogsmuseum Overloon

Binnen het Oorlogsmuseum Overloon zijn een aantal wijziging in volle gang. Eén daarvan is de naamswijziging. Waar het voorheen Liberty Park heette, gaat het museum nu weer terug naar haar oorspronkelijke naam; Oorlogsmuseum Overloon. Daarnaast is het museum bezig met een aantal vernieuwingsprojecten. Reden genoeg om weer eens een kijkje te nemen in het museum.

De eerste fase van de vernieuwingen is een nieuwe presentatie over de Slag bij Overloon en de Bevrijding van Venray. Deze presentatie zal nog dit voorjaar opgeleverd worden. Hiermee samenhangend wordt ook de veelbesproken Panther van het museum onder handen genomen. De speciale 'Zimmerit'-laag wordt verwijderd en de tank zal opnieuw geschilderd worden.



De Panther-tank, ontdaan van de 'Zimmerit'-laag.

Dit heeft onder andere tot gevolg dat de Panther en Cromwell tanks niet meer op hun oude plek staan bij de ingang van het museum. Daar staat nu een schitterende Opel Blitz vrachtwagen. De Panther staat voor een van de uitgangen van de Marshall-hal, de Cromwell alvast achter het bouwhek bij de nieuwe presentatie in het midden van de hal.


De Opel Blitz bij de ingang.


De nieuwe presentatie over de Slag om Overloon, met linksachter alvast de Cromwell.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 02-03-2013 16:18:35