Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Monument Evacuatie 1944 Openluchtmuseum Arnhem

Dit gedenkteken herinnert aan de evacuatie van Arnhem in 1944 na afloop van operatie Market Garden. Het is bij de herdenking in 1984 geschonken door de ex-evacués die van september 1944 tot januari 1945 in het museum verbleven.

Het monument staat op het terrein van het Openluchtmuseum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Marcel Jans
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

52.009982, 5.906641

Gelders onderduikhuisje naar Openluchtmuseum

jan2022

Gelders onderduikhuisje naar Openluchtmuseum

Met een dieplader is het gebouwtje als een grote puzzel naar Arnhem gebracht. Daar wordt nu elk onderdeel in een speciale tent geďnspecteerd. We gaan ieder stukje bekijken en waar nodig restaureren of repareren, legt Udo Feitsma van het museum uit aan Omroep Gelderland. Daarna wordt het weer opnieuw opgebouwd.

Lees meer

Nederlands Openluchtmuseum zet ‘vrijetijdsveld’ op met vakantiehuisjes uit het verleden

aug2021

Nederlands Openluchtmuseum zet ‘vrijetijdsveld’ op met vakantiehuisjes uit het verleden

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat op korte termijn beginnen aan het project ’t Veld. Aan de noordkant van het museumterrein komt een ‘vrijetijdsveld’ met vakantiehuisjes van weleer. Dat moet medio volgend jaar voor het publiek te bezichtigen zijn, aldus Teus Eenkhoorn, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum.

Lees meer