TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Woning Kampcommandant Albert Konrad Gemmeker Kamp Westerbork

Voor het terrein van Kamp Westerbork woonde in de Tweede Wereldoorlog tussen 1942 en 1945 de kampcommandant Albert Konrad Gemmeker. De directeurswoning is het enige bouwwerk van het oorspronkelijke vluchtelingenkamp. Nadat de Duitsers het kamp hadden overgenomen in 1942 werd de woning in gebruik genomen als Kommandantswoning.

Het gebouw werd in 1995 aangewezen als rijksmonument. In 2015 werd een glazen overkapping over het gebouw geplaatst om verval tegen te gaan.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Ondergang
Nederland en de Tweede Wereldoorlog

2aug

Redacteur van FOK! wandelt Westerborkpad

Vanaf februari 2020 tot en met heden loopt FOK!-redacteur Monique Verlind in 30 etappes het Westerborkpad. Voor de nieuwssite en online gemeenschap doet ze verslag van elke etappe met veel foto's en interessante wetenswaardigheden. Op deze pagina begint haar verslaggeving. Onderaan de pagina staan links naar alle reportages.

Lees meer

9feb

Zoektocht naar het meisje dat Jodenvervolging een gezicht gaf, leidt naar Brabant

Ze is hťt gezicht van de Jodenvervolging in Nederland. Het meisje met de witte hoofddoek die vlak voor het vertrek van de transporttrein nog even naar buiten kijkt. Jarenlang werd gedacht dat ze een Joods meisje was. Aad Wagenaar deed onderzoek en vond een Brabantse link.

Lees meer