TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Lancaster PB181 en Lancaster ND961

Op 8 februari 2020 is er een monument geplaatst in het midden tussen de crashplaatsen waar de twee Lancaster's botsten. De botsing in vond plaats tussen de Lancaster PB181 OL-C (83 Sqdn.) en de Lancaster ND961 OF-U (97 Sqdn.). Van de 16 bemanningsleden overleefde er slechts één.

Het monument is gemaakt door een speciale werkgroep in samenwerking met het Bevrijdende Vleugels museum en dankzij een aantal sponsors.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter Clermonts
  • Foto's: Peter Clermonts

51.515947, 5.440196

Buitengewoon Bevrijd in Bevrijdende Vleugels

16apr

Buitengewoon Bevrijd in Bevrijdende Vleugels

Op 4 en 5 mei organiseert museum Bevrijdende Vleugels het evenement Buitengewoon Bevrijd. Tijdens dit unieke weekend vieren we de bevrijding GROOTS & UNIEK: Bezoekers gaan dit weekend namelijk echt terug in de tijd en stappen zo de geschiedenis in.

Lees meer

21 april: modelbouwdag in Museum Bevrijdende Vleugels

29mrt

21 april: modelbouwdag in Museum Bevrijdende Vleugels

Op 21 april organiseert Museum Bevrijdende Vleugels te Best de WW2 Modelbouwdag. Op 21 april organiseert Museum Bevrijdende Vleugels te Best de WW2 Modelbouwdag. Deze dag is bestemd voor zowel de amateur- als profbouwer. Verdeeld over vier hangars laten zowel zelfstandige bouwers als modelbouwclubs hun bijzondere werken zien. Van grootformaat RC tanks en diorama's tot vliegtuigen en boten.

Lees meer