Monument Kapitein Timmermans Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn

Op de Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn is uit eerbetoon aan Kapitein Timmermans een monument voor hem geplaatst. Tekst op het monument:

In memoriam
Lodewijk Johannes
Timmermans
Kapitein b.d.
* 4.4.1916 † 28.2.1995

De volledige beschrijving waarom er een monument van Kapitein Timmermans op de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn staat is hier te lezen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Mia van den Berg
  • Foto's: Jeroen Koppes

15feb

De Kunst van Vrijheid

Indrukwekkende tijdelijke kunstinstallaties op WOII-erfgoedlocaties Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught, Oorlogsmuseum Overloon, museum Bevrijdende Vleugels in Best en het Biesbosch MuseumEiland is vanaf maart 2020 éxtra bijzonder. In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zorgen tijdelijke kunstinstallaties van gerenommeerde kunstenaars voor een unieke beleving bij deze locaties. De kunst gaat een bijzondere verbinding aan met de locatie en haar verhalen waardoor je écht op een andere manier stilstaat bij 75 jaar vrijheid. Met ‘De Kunst van Vrijheid’ laat Brabant Remembers niet alleen de impact zien van de Tweede Wereldoorlog toen, maar ook de relevantie ervan voor nu en voor morgen. Tickets zijn vanaf 4 februari online verkrijgbaar.

Lees meer

23nov

Stichting woest: ‘Duitse begraafplaats Limburg wordt kermisattractie’

De Stichting Oorlogsslachtoffers vreest dat de Duitse oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Ysselsteyn zal veranderen in een toeristische attractie nu daar een nieuw bezoekerscentrum met kleine horecavoorziening wordt gebouwd. ,,Zo'n herdenkingsplek waar bijna 32.000 oorlogsdoden liggen, moet stil en sober blijven.”

Lees meer