Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Bois de la Paix (Bos van de Vrede)

De 4.000 bomen die er staan, zijn op de vijftigste verjaardag van de Slag om de Ardennen geplant. Deze bomen zijn opgedragen aan de Amerikaanse veteranen die gevochten hebben in de Ardennen, aan de Belgische strijders en aan de militaire en burgerslachtoffers van de winter 44-45.

Elke veteraan die in 1994 in Bastenaken terugkwam, heeft een boom gekozen die voor altijd zijn naam zal dragen. Het "Bois de la Paix" heeft op de grond de tekening van het embleem van UNICEF : de moeder met kind, die de menselijke tederheid symboliseert. Deze afbeelding is alleen vanuit de lucht te zien. De boomsoorten in dit bos bestaan voornamelijk uit lijsterbessen, berken, beuken en eiken.

Commentaar :
Geopend : doorlopend, het gehele jaar. Bereikbaar : Route : via de E411, de E25 en de N4, afrit Bastenaken, dan richting Mardasson, Bizory - TEC : bus tot Bastenaken (Bizory ligt 4 km verderop). Toegang vrij en gratis. Rondleidingen ter plaatse verklarende borden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ardennen.nl
  • Foto's: Lennard Bolijn (1), Hans Dekker (2, 3, 4, 5)

Gerelateerde boeken