TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sherman Koepel Bastogne

Deze Sherman koepel ligt voorheen op de grond tegen het museum En Piconrue in het centrum van Bastogne, direct achter het oorlogsmonument. Wanneer deze precies verwijderd is is onbekend, maar in 2021 dook hij weer op aan de Isle la Hessa voor een hotel met de naam Nuts Castle, niet heel ver van de resten van een andere koepel rond Bastogne.

De markeringen op de koepel zijn wel veranded. Op de oude locatie stond de naam "Tonto" nog op de koepel. Achterop stond de tekst "37 Tank Battalion, 4th Armored Division, 1944-2004, Captain W. Dwight". Toen wij de koepel in 2022 bezochten stond er "Nuts" en "Tiger, 10th Armd Div" op de rechterkant en het divisieembleem en de naam "Col. William L. Roberts" op de achterkant.

Tiger is de nickname van de divisie. Colonel Roberts was de commandant van Combat Command B. Zij waren de eerste troepen die op 18 december 1944 van buitenaf de stad wisten te bereiken.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jeroen Koppes
  • Foto's: Jeroen Koppes

Gerelateerde boeken