TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Historische Route Bastogne 11

De Historische Route Bastogne is een route rondom Bastogne voorzien van 15 informatieborden. De tekst op dit bord is:

Op 20 december valt het naburige dorp Sibret in handen van de Duitse troepen.

In Senonchamps bevindt zicht vooral de artillerie: 420e, 755e, 969e; het is een artillerieslag met groot kaliber (155mm) die begint op 21 december 1944. De Kampfgruppe Kunkel, van de 26e Grenadier, komende van Sibret en Villeroux, verdringen de Amerikanen, maar dankzij de Amerikaanse versterkingen (vooraal van de 796e AAA) wordt de aanval afgeslagen.

De volgende dag herhaalt zicht hetzelfde scenario en het dorp bevindt zich opnieuw in het omsingelde gebied vůůr het door de Amerikanen op 24 december wordt prijsgegeven. Ze komen pas op 2 januari terug.

De dorpen uit de omgeving hebben soms een zware oorlogstol betaald. Van alle huizen in Chenogne is er maar ťťn overeind geblevenÖ

Het kasteel van Isle-la-Hesse dient op een bepaald ogenblik als tactische hoofdkwartier voor de 101st Airborne vanwege de nachtelijke bombardementen op Bastogne.

Om naar bord 12 te gaan
Gaat u in de richting van Marche. U gaat langs de N4 en komt in Mande-Saint-…tienne. U gaat onder de N4 door en via het dorp richting Champs; daar houdt u juist vůůr het kruispunt halt in het midden van het dorp.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Historische Route Bastogne
  • Foto's: Jeroen Niels

Gerelateerde boeken