TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Berlin Story Bunker

Deze bunker (in het Duits: Hochbunker) is gebouwd voor spoorwegpersoneel, reizigers en inwoners van Berlijn. Tijdens bombardementen konden tot 12.000 mensen onderdak vinden.

In de bunker zijn verschillende tentoonstellingen te zien, bijvoorbeeld over de geschiedenis van het gebouw. Het heet nu de Berlin Story Bunker, een museum met exposities van het verhaal van Berlijn, inclusief de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog. In hun woorden:

"'s Werelds toonaangevende documentaire over nationaal-socialisme en Hitler - in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Hoe een moderne, progressieve en beschaafde staat in zeer korte tijd kan wegzakken in barbaarsheid, culminerend in bijna onvoorstelbare wreedheid en genocide. Hoe de Hitler rage ontstond, hoe Duitsland radicaliseerde, hoe de nazi's de wereld naar de ondergang leidden en wat er van de "Führerbunker" werd."

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)