TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Deutches Technikmuseum

Het Deutsches Technikmuseum, opgericht in 1982, staat in een lange traditie van wetenschappelijke en technische collecties. Veel van deze collecties hadden meer dan 120 jaar hun thuis in Berlijn, en sommige van deze collecties zijn overgenomen door het Deutsches Technikmuseum.

Het museum heeft onder andere een grote collectie vliegtuigen en een Enigmamachine uit de Tweede Wereldoorlog. Behalve oorlogsmateriaal is ook verschillend spoorwegmaterieel te bekijken, waaronder een treinwagon van keizer Wilhelm II en locomotieven en wagons die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. Er is ook aandacht voor de inzet van treinen bij de uitvoering van de Holocaust.

Te zien op de foto’s zijn: 2) Junkers Ju 8 3) Junkers Ju 52 4) Biber-onderzeeboot 5) treinwagon van Wilhelm II 6) expositie Deutsche Reichsbahn in het Derde Rijk 7) Holocaustexpositie 8) Oorlogslocomotief

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Koos Winkelman

Gerelateerde boeken