De Sint Willibrorduskerk in Waalre is in 1941 / 1942 gerestaureerd en na het einde van de Tweede Wereldoorlog als herdenkingsmonument benoemd.
In de kerk is het Provinciaal Gedenkteken "De Brabantse Soldaat" opgericht ter nagedachtenis aan alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog, in het voormalige Nederlands-IndiŽ, Korea, Nieuw-Guinea, het voormalige JoegoslaviŽ en tijdens VN-vredesmissies zoals in Afghanistan. Alle namen zijn in de kerk te zien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Anneke Moerenhout
  • Foto's: Anneke Moerenhout

12sep

Geheimagenten, soldaten ver weg, onderzeebootpersoneel: Brabant herdenkt zijn gesneuvelden

WAALRE - Alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld sinds de Tweede Wereldoorlog worden woensdagavond in Waalre herdacht. Het gaat om het indrukwekkende aantal van ruim 1200 mannen en vrouwen. Hun naam is vereeuwigd in de eeuwenoude Waalrese kerk. Woensdagavond is de ceremonie rechtstreeks te zien bij Omroep Brabant.

Lees meer

sep2016

Provinciale dodenherdenking in Waalre

WAALRE - Brabant krijgt voortaan in september een eigen herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat is historisch meer verantwoord. De herdenking wordt in Waalre gehouden. Vooral praktische overwegingen spelen een rol. Woensdag start deze nieuwe traditie in de St. Wilibrorduskerk kerk in Waalre.

Lees meer