TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Provinciaal Gedenkteken "De Brabantse Soldaat" Waalre

De Sint Willibrorduskerk in Waalre is in 1941 / 1942 gerestaureerd en na het einde van de Tweede Wereldoorlog als herdenkingsmonument benoemd.
In de kerk is het Provinciaal Gedenkteken "De Brabantse Soldaat" opgericht ter nagedachtenis aan alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog, in het voormalige Nederlands-IndiŽ, Korea, Nieuw-Guinea, het voormalige JoegoslaviŽ en tijdens VN-vredesmissies zoals in Afghanistan. Alle namen zijn in de kerk te zien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: Jeroen Koppes

51.387125, 5.442175

Brabant herdenkt de gesneuvelde soldaten en verzetsmensen

sep2021

Brabant herdenkt de gesneuvelde soldaten en verzetsmensen

In Waalre worden woensdagavond alle Brabantse militairen en verzetsmensen herdacht die sneuvelden sinds de Tweede Wereldoorlog. Het is de enige plek in ons land waar dat bij een graf van de onbekende soldaat gebeurt.

Lees meer

Brabantse gesneuvelden sinds Tweede Wereldoorlog herdacht in Waalre

sep2020

Brabantse gesneuvelden sinds Tweede Wereldoorlog herdacht in Waalre

Brabant herdacht woensdagavond alle Brabantse militairen en verzetsmensen die omkwamen sinds de Tweede Wereldoorlog. De herdenking met kranslegging was bij het monument voor de onbekende soldaat in de oude kerk van Waalre. Vanwege de coronacrisis was de ceremonie sober en kon er geen publiek bij.

Lees meer

Lees meer (8)