TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Provinciaal Gedenkteken "De Brabantse Soldaat" Waalre

De Sint Willibrorduskerk in Waalre is in 1941 / 1942 gerestaureerd en na het einde van de Tweede Wereldoorlog als herdenkingsmonument benoemd.
In de kerk is het Provinciaal Gedenkteken "De Brabantse Soldaat" opgericht ter nagedachtenis aan alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog, in het voormalige Nederlands-IndiŽ, Korea, Nieuw-Guinea, het voormalige JoegoslaviŽ en tijdens VN-vredesmissies zoals in Afghanistan. Alle namen zijn in de kerk te zien.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.com
  • Foto's: Jeroen Koppes
Brabantse gesneuvelden sinds Tweede Wereldoorlog herdacht in Waalre

17sep

Brabantse gesneuvelden sinds Tweede Wereldoorlog herdacht in Waalre

Brabant herdacht woensdagavond alle Brabantse militairen en verzetsmensen die omkwamen sinds de Tweede Wereldoorlog. De herdenking met kranslegging was bij het monument voor de onbekende soldaat in de oude kerk van Waalre. Vanwege de coronacrisis was de ceremonie sober en kon er geen publiek bij.

Lees meer

Geheimagenten, soldaten ver weg, onderzeebootpersoneel: Brabant herdenkt zijn gesneuvelden

sep2017

Geheimagenten, soldaten ver weg, onderzeebootpersoneel: Brabant herdenkt zijn gesneuvelden

WAALRE - Alle Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld sinds de Tweede Wereldoorlog worden woensdagavond in Waalre herdacht. Het gaat om het indrukwekkende aantal van ruim 1200 mannen en vrouwen. Hun naam is vereeuwigd in de eeuwenoude Waalrese kerk. Woensdagavond is de ceremonie rechtstreeks te zien bij Omroep Brabant.

Lees meer

Lees meer (7)