TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Joodse Herdenkingstenen Algemene Begraafplaats Maastricht

Op het Joodse gedeelte van de Algemene Begraafplaats in Maastricht zijn vele gedenkstenen voor hen die in de Concentratiekampen in Duitsland en in Polen zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog.

Marcelle Antoinette de Vries, geboren 21-04-1906 te Maastricht Ė vermoord 31-08-1942 te Auschwitz, werd 36 jaar en wordt herdacht op haar Moeders graf te Maastricht.

Caroline Foyer en hun kinderen Richard, Rosa, Victor en hun gezinnen die omgekomen zijn in concentratiekampen, worden op het graf van Samuel Egger herinnert te Maastricht.

Lťon Wesly, geboren 06-04-1939 te Maastricht Ė vermoord 11-02-1944 te Auschwitz, werd maar 4 jaar en wordt herdacht op familie graf te Maastricht. (zie ook "stolpersteine")

Lilli Wijngaard-SŁskind, geboren 11-05-1888 te KŲnigswinter Ė vermoord samen met haar tweelingzus Meta 03-08-1943 te Auschwitz, en word herdacht op de graf van haar man, Emile Wijngaard. (zie ook "stolpersteine")

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Peter Clermonts
  • Foto's: Peter Clermonts