Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Stille Helden Herdenkingscentrum

In 2008 werd in Berlijn de Gedenkstštte Stille Helden (Stille Helden Herdenkingscentrum) geopend, waar het verzet tegen de Jodenvervolging binnen en buiten Duitsland wordt gedocumenteerd. Na eerst gevestigd te zijn geweest in de voormalige werkplaats van Otto Weidt is het documentatiecentrum met expositie-ruimte sinds 2018 te vinden aan Stauffenbergstrasse 13-14.

Het Stille Helden Herdenkingscentrum vertelt in een permanente expositie het verhaal van de vervolging van de Joden en hun verzet daartegen. Daarnaast worden de pogingen en achtergronden van mensen die hebben getracht Joden te helpen verteld: de Stille Helden.

Niet alleen succesvolle verhalen worden verteld, maar ook die met een tragische afloop.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

In de schaduw van Schindler

52.50767537, 13.36306102

Stille helden in Berlijn

jan2017

Stille helden in Berlijn

Hulp bieden aan Joden in Duitsland was in de Tweede Wereldoorlog levensgevaarlijk. Toch waren er stille helden die zich inzetten voor hun belaagde medemensen. Nog steeds duiken er namen op van deze helpers, die hun leven riskeerden. Barbara Schieb van ĒGedenkstštte Stille HeldenĒ (gedenkteken stille helden) in Berlijn is dagelijks bezig met hun levensverhalen.

Lees meer