TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cross of Nails

In Coventry werden een houten kruis en een kruis van nagels gemaakt nadat de kathedraal van Coventry werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De steenhouwer van de kathedraal, Jock Forbes, zag twee houten balken liggen in de vorm van een kruis en bond ze samen, dit is het houten kruis. Een ander kruis werd gemaakt van drie nagels uit het dak van de kathedraal door provoost Richard Howard, dit is het Cross of Nails.

Het Cross of Nails is uitgegroeid tot een symbool van vrede en verzoening in de hele wereld. Er zijn meer dan 160 Cross of Nails centra over de hele wereld, allemaal voorzien van een kruis gemaakt van drie nagels uit de ruïnes van de kathedraal van Coventry, net zoals het origineel. Een van de kruisen gemaakt van nagels uit de kathedraal van Coventry werd geschonken aan de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche in Berlijn op 7 januari 1987.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)