Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsmonument Verpleeghuis Willibrord

Dit monument herinnert aan de verwoesting van Middelburg op 17 mei 1940.

Het monument wat is onthuld op 17 mei 2016, bestaat uit een hardstenen sleutelstuk, waarschijnlijk van een Middelburgse kerk. Het stuk werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden op het Hofplein. Het monument met daarnaast een vlaggenmast staan in de binnentuin van het verpleeghuis Willibrord en het geheel is zichtbaar voor de bewoners vanuit hun kamer. Tijdens herdenkingen en officiŽle dagen zoals Koningsdag wordt de vlag gehesen. De tuin is toegankelijk voor belangstellenden.

De meeste bewoners van het verpleeghuis hebben de oorlog meegemaakt maar zij kunnen vaak niet meer naar herdenkingsbijeenkomsten of monumenten bezoeken aldus een medewerker van Willibrord. De bewoners wilden daarom graag iets tastbaars in de tuin bij het verpleeghuis waar zij dan kunnen herdenken. Het verzoek van de bewoners voor een monument is opgepakt door de cliŽntenraad en de gemeente Middelburg. Eťn van de bewoners vertelde dat op de plaats waar nu Willibrord staat vroeger de garage van Blaas was. De garage ging verloren bij het bombardement.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.499251, 3.612955

Onthulling Monument Verpleeghuis Willibrord te Middelburg

mei2016

Onthulling Monument Verpleeghuis Willibrord te Middelburg

Het was vandaag een dubbele dag voor de bewoners van het Verpleeghuis Willibrord in Middelburg. In de binnentuin van het verpleeghuis is speciaal voor de bewoners door de burgemeester van Middelburg: Harald Bergmann hun eigen herdenkingsmonument onthuld en tegelijkertijd werd de verjaardag van Koningin MŠxima gevierd.

Lees meer