TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Tijdelijke Begraafplaats Mierlo-Hout

Tekst op het monument:

"In de ochtend van vrijdag 22 september 1944 vonden er in Mierlo-Hout felle gevechten plaats in de nabijheid van de plek waar zich nu het herdenkingsmonument bevindt.

Bij de spoorwegovergang probeerde soldaat Philip Davies tevergeefs zijn zwaargewonde kameraad James Ion in veiligheid te brengen. Bij deze moedige reddingsactie werd hij ook zelf dodelijk getroffen door vijandelijk mitrailleurvuur.

Kapelaan Charles Spenser Edgington verzorgde een eenvoudige gebedsdienst, waarna alle drie gesneuvelde Britten een tijdelijk graf kregen op het perceel hier voor u.

Omdat men niet op de hoogte was van de religie van deze militairen, werden zij volgens de traditie van die tijd begraven naast het bestaande r.-k. kerkhof van de St.Luciakerk.

Op 7 september 1945 werd deze tijdelijke begraafplaats opgeheven. Daarna zijn de stoffelijke resten overgebracht naar het Britse ereveld op de Geldropseweg te Mierlo."

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.466867, 5.632254

Drie Britse soldaten lagen tijdelijk begraven in Mierlo-Hout

jun2017

Drie Britse soldaten lagen tijdelijk begraven in Mierlo-Hout

HELMOND - Nu is het een voortuin, maar ruim zeventig jaar geleden was het de tijdelijke begraafplaats van drie gesneuvelde Britse militairen. In Mierlo-Hout wordt daarom dinsdag 20 juni een monument onthuld.

Lees meer