TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Crashlocatie Bf 109 Werknummer 464162

Uit Onder de bescherming van de Engel GabriŽl:

Wim Verschuuren vertelt: "Die dag [1 januari 1945] moest ik de mis dienen in Aarle-Rixtel. Dat is een heel eind van Overbrug. Tijdens de mis hoorden wij het gedonder van het luchtafweergeschut in de buurt. Op de terugweg zagen we in de omgeving van cafť Schevelingen drie vliegtuigen liggen en dode vliegers, in stukken. Tegenover het cafť sloeg een propeller van een van de vliegtuigen in de grond en overal lagen brokstukken. We dachten dat achter de boerderij in de boomgaard een bom was neegekomen die niet ontploft was. Vader ging omzichtig de zaak verkennen en kwam terug met de mededeling dat het geen bom was maar een brandstoftank van een van de vliegtuigen. We vonden in de weilanden ten noordwesten van Sluis 7 veel resten van omgekomen Duitse vliegers; onder andere een laars met inhoud. Een boordmitrailleur heeft vader nog jaren gebruikt als weipaal. "

"De vliegtuigen vlogen zo laag dat ze tegen de hoogspanningskabels op de Heikant aanvlogen," licht de heer van Segghelen toe. Daardoor doken ze anderhalve kilometer verder in de wielanden neer."

Er wordt hier gesproken van drie vliegtuigen, er is maar ťťn bekend. Dit vliegtuig crashte aan de andere kant van de weg, in het weiland ten zuiden van de Goorloop, tussen de Aarle-Rixelseweg en de Kanaaldijk N.W..

Bemanning:
FlugzeugfŁhrer Lt. H-U. Jung, begraven op Ysselsteyn.

De foto linksonder op het bordje is van de Messerschmitt Me 262 die bij Helmond neer kwam.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken