TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aardappelkelder Kamp Westerbork

De aardappelkelder werd gebouwd even buiten de omheining van het kampterrein en vermoedelijk na de ingebruikneming van het terrein door de Sicherheitspolizei. De kelder is ťťn van de weinige oorspronkelijke gebouwen op het terrein en werd in 1995 aangewezen als rijksmonument.

De aardappelbewaarplaats bestaat uit een grote in tweeŽn gedeelde ruimte met systematisch geplaatste gemetselde kolommen die gemetselde gewelven dragen en waarbij tegen de gemetselde wanden steunberen zijn geplaatst en een aarden bescherm- en isolatiewand is aangebracht. De ruimte is voorzien van ontluchtingspijpen waarvan het bovenste deel in ijzer is uitgevoerd.

De aardappelkelder is niet voor publiek toegankelijk en functioneert als (winter)verblijfplaats voor vleermuizen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Alijda Jacobs bevrijdde acht gevangenen uit Westerbork

28mei

Alijda Jacobs bevrijdde acht gevangenen uit Westerbork

Alijda Jacobs (1917-2005) is rond de twintig als de oorlog uitbreekt. Ze is verliefd op Simon Bachrach, een joodse jongen uit de Atjehstraat in Arnhem. Alijda woont bij haar ouders op de Alexanderstraat en werkt als dienstmeisje bij de familie Mogendorff in de Frombergdwarsstraat. Als niet-joodse kan ze daar op den duur niet langer in dienst blijven. Ze gaat zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor Joodse onderduikers, onder wie haar verloofde Simon en diens familie.

Lees meer

Redacteur van FOK! wandelt Westerborkpad

2aug

Redacteur van FOK! wandelt Westerborkpad

Vanaf februari 2020 tot en met heden loopt FOK!-redacteur Monique Verlind in 30 etappes het Westerborkpad. Voor de nieuwssite en online gemeenschap doet ze verslag van elke etappe met veel foto's en interessante wetenswaardigheden. Op deze pagina begint haar verslaggeving. Onderaan de pagina staan links naar alle reportages.

Lees meer