TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Aardappelkelder Kamp Westerbork

De aardappelkelder werd gebouwd even buiten de omheining van het kampterrein en vermoedelijk na de ingebruikneming van het terrein door de Sicherheitspolizei. De kelder is ťťn van de weinige oorspronkelijke gebouwen op het terrein en werd in 1995 aangewezen als rijksmonument.

De aardappelbewaarplaats bestaat uit een grote in tweeŽn gedeelde ruimte met systematisch geplaatste gemetselde kolommen die gemetselde gewelven dragen en waarbij tegen de gemetselde wanden steunberen zijn geplaatst en een aarden bescherm- en isolatiewand is aangebracht. De ruimte is voorzien van ontluchtingspijpen waarvan het bovenste deel in ijzer is uitgevoerd.

De aardappelkelder is niet voor publiek toegankelijk en functioneert als (winter)verblijfplaats voor vleermuizen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

2aug

Redacteur van FOK! wandelt Westerborkpad

Vanaf februari 2020 tot en met heden loopt FOK!-redacteur Monique Verlind in 30 etappes het Westerborkpad. Voor de nieuwssite en online gemeenschap doet ze verslag van elke etappe met veel foto's en interessante wetenswaardigheden. Op deze pagina begint haar verslaggeving. Onderaan de pagina staan links naar alle reportages.

Lees meer

9feb

Zoektocht naar het meisje dat Jodenvervolging een gezicht gaf, leidt naar Brabant

Ze is hťt gezicht van de Jodenvervolging in Nederland. Het meisje met de witte hoofddoek die vlak voor het vertrek van de transporttrein nog even naar buiten kijkt. Jarenlang werd gedacht dat ze een Joods meisje was. Aad Wagenaar deed onderzoek en vond een Brabantse link.

Lees meer