TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Mariakapel Bekelaar

Het Mariakapelletje aan de Sint Sebastiaanweg werd op 22 juli 1951 officieel geopend uit dankbaarheid voor de behouden terugkeer van 66 Mierlose militairen uit Indonesië. Zij streden in de periode 1945-1950 in Indonesië voor Koningin en Vaderland.

Ook worden hier herdacht Jan Peters-Rit, die in 1942 in Rangoon sneuvelde, en Martien Louwers, die in 1943 sneuvelde door oorlogsgeweld te Chunkia. Voor hen zijn plaquettes in de kapel aangebracht.

Het ontwerp van deze achthoekige kapel met tentdak, waarop een bol met kruis, is van de Eindhovense architect Frans Vervest. De benodigde gelden om de kapel te realiseren werden door de Mierlose bevolking vergaard via allerlei acties. Aannemer Jan Verbruggen bouwde de kapel met inzet van vrijwillige medewerkers. Het beeld 'Maria met kind' in de kapel is vervaardigd door de in Mierlo geboren kunstenaar Piet Slegers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Jeroen Koppes