TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Landing Zone / Drop Zone X

Op 17 september 1944 was dit Terein als Drop Zone (DZ) in gebruik. Er landden toen 2278 parachutisten van de 1st Parachute Brigade. Daags erna was het een Landing zone (LZ) voor zweefvliegtuigen van een groot aantal eenheden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

51.998634, 5.749131

Fotoreportage 'Renkum Leeft 2023'

26sep

Fotoreportage 'Renkum Leeft 2023'

Al weer heel wat jaren wordt op de vrijdag en zaterdag van het weekend van de herdenking van de Slag om Arnhem in Renkum op de hoek van de voormalige dropzone DZ-X het evenement 'Renkum leeft' gehouden. Tijdens dit evenement is er een herdenking bij het plaatselijke monument, ziin er tal van reenactors met historische voertuigen en worden er para's gedropt.

Lees meer

Nieuw monument op DZ/LZ X te Renkum onthuld

sep2018

Nieuw monument op DZ/LZ X te Renkum onthuld

Op het landingsterrein 'X' dat tijdens de tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt voor de Britse 1st Airborne Division is op vrijdag 21 september een monument onthuld. Onder grote belangstelling verrichten de Arnhem veteranen Frank Asleigh, tijdens de slag piloot van een zweegvliegtuig, en paratrooper Steve Morgen de officiŽle handeling.

Lees meer