TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Landing Zone / Drop Zone X

Op 17 september 1944 was dit Terein als Drop Zone (DZ) in gebruik. Er landden toen 2278 parachutisten van de 1st Parachute Brigade. Daags erna was het een Landing zone (LZ) voor zweefvliegtuigen van een groot aantal eenheden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

Nieuw monument op DZ/LZ X te Renkum onthuld

sep2018

Nieuw monument op DZ/LZ X te Renkum onthuld

Op het landingsterrein 'X' dat tijdens de tijdens de Slag om Arnhem werd gebruikt voor de Britse 1st Airborne Division is op vrijdag 21 september een monument onthuld. Onder grote belangstelling verrichten de Arnhem veteranen Frank Asleigh, tijdens de slag piloot van een zweegvliegtuig, en paratrooper Steve Morgen de officiŽle handeling.

Lees meer

Fotoverslag Veteranen vliegen met zweefvliegtuigen naar hun voormalige landingsveld

sep2017

Fotoverslag Veteranen vliegen met zweefvliegtuigen naar hun voormalige landingsveld

Op 15 september 2017 zijn drie veteranen van het Glider Pilot Regiment met moderne zweefvliegtuigen naar het voormalige landingsterrein X bij Wolfheze gevlogen. Dit veld was 1 van de terreinen waar bij de Slag om Arnhem honderden zweefvliegtuigen landden om soldaten en materieel aan te voeren.

Lees meer