TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Operatie Manna / Chowhound Rotterdam

Het Monument is opgericht ter nagedachtenis van de voedselpakketten die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog zijn afgeworpen in het westen van Nederland, onder de naam Operatie Manna / Chowhound. Voor de bevolking van Rotterdam werd 3600 ton voedsel gedropt op de plek waar nu de wijk Nieuw-Terbregge ligt.

Het Monument is geplaatst op de geluidswal van rijksweg A20.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kees Bok
  • Foto's: Dick de Bruijne (1) & Kees Boks (2,3,4,5)

Gerelateerde video's

Gerelateerde boeken

Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog

29apr

Geschenk uit de hemel: de mythe van het Zweeds wittebrood

Het is een van de grote verhalen van de Tweede Wereldoorlog. Hoe de geallieerden voor de bevrijding wittebrood uit Zweden boven onze steden dropten.

Lees meer

mei2015

Fotoverslag herdenking operaties Manna & Chowhound 2015

Op zaterdag 2 mei 2015 was er een herdenking van de operaties Manna (RAF) & Chowhound (USAF) te Rotterdam.

Lees meer

  • Artikel door Joshua Rijsdam
  • Geplaatst op 4 september 2019

Laatste oorlogsmaand in Nederland

De laatste oorlogsmaand was voor heel West-Nederland een moeilijke periode. Dagboekschrijvers in de vier steden kampten al met voedseltekorten welke met de week groter werden. Mensen waren afhankelijk van gaarkeukens en het Zweedse en Zwitserse Rode Kruis die nog enigszins hulp aanboden met de levering van brood en margarine. Verder stond West-Nederland er alleen voor. Daarnaast speelde het oorlogsverloop in het dagelijks leven van mensen een grote rol.