TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fietsroute Geldrop-Mierlo punt 8

Boerderij Sengers Oudven Mierlo

Aan de overkant van het Eindhovensch Kanaal ligt de boerderij waar de familie Sengers woonde. In de oorlog was hier een aantal onderduikers gehuisvest. Behalve dat hier onderduikers woonden, was er ook een verbindingspost ingericht.

Kort voor de aanval op de Nieuwe brug hadden de bewoners een schuilkelder aangelegd. Deze was juist op tijd gereed toen het wapengekletter begon. De tanks kwamen met luid geraas door de velden aangereden en begonnen direct te vuren. Bij deze boerder was een groot aantal Britse soldaten samengetrokken. De Britse tanks stelden op naar de Nieuwe brug toe, achter de tanks de infanterie. Waarschijnlijk werd hier de noodlottige 'afzwaaier' afgevuurd die even later de slachtoffers van den Brand zou maken.

De granaten en mortieren werden afgevuurd over de Nieuwe brug heen en op de tussen de trambrug en Nieuwe brug gelegen verdedigingswerken van de Duitsers. Op het Oudven lag ook de boerderij van Van Vlokhoven, daar werden een paar tanks en een hooischuur in brand geschoten. De boerderij van Giebels trof hetzelfde lot.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Jeroen Koppes