TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kasteel Doorwerth

Tijdens operatie Market Garden en de Slag om Arnhem is ook bij kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Tijdens die gevechten werd het kasteel en de omgeving zwaar verwoest.

Op 20 september 1944 werd het kasteel door de Duitsers gebruikt in de verdediging naar het westen. Het kasteel en de omgeving zijn door de geallieerden zwaar beschoten op 25 september om een oversteek van Britse militairen de dag erna mogelijk te maken. De Britten werden toen bevoorraad met containers met parachutes, maar die vielen rondom het kasteel snel in Duitse handen.

Zoín bevoorradingsparachute werd als aandenken aan die gebeurtenissen teruggehangen op een toren van het kasteel. Tot en met 30 oktober 2021 wordt aan deze zwarte oorlogsperiode aandacht besteed in een kleine tentoonstelling op kasteel Doorwerth: ĎDe Oorlog bezoekt het kasteelí.

De tentoonstelling geeft inzicht in en na de oorlogsperiode waarbij er van het kasteel weinig over bleef. Het kostte uiteindelijk 37 jaar om het te restaureren en herbouwen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Traces of War
  • Foto's: Rob Post

Gerelateerde boeken