Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Airborne Monument Ginkelse Heide

De Ginkelse Heide bij Ede was de luchtlandingsplaats waar op 18 september 1944 parachutisten van de 4e para brigade landden om deel te nemen aan de Slag om Arnhem. Het landingsterrein werd hieraan voorafgaand verdedigd door het 7e bataljon Kings Own Scottish Borderers.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries / Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze (1), Arjan Vrieze (2, 3, 4, 5)

Gerelateerde boeken

52.036944, 5.734048

Het Startpunt neemt adoptie Airborne monument Ede over

sep2018

Het Startpunt neemt adoptie Airborne monument Ede over

[EDE] Basisschool Koningin Beatrix heeft 'de zorg' voor het Airborne monument op de Ginkelse Heide bij Ede donderdag symbolisch overgedragen aan CNS Het Startpunt. Het Startpunt adopteert het monument voor een jaar en mag zaterdag bij de herdenking een krans leggen bij het monument.

Lees meer

Overdracht Airborne monument op de Ginkelse Heide

sep2018

Overdracht Airborne monument op de Ginkelse Heide

Op donderdag 20 september 10.30 uur - 11.15 uur is de overdracht Airborne monument op de Ginkelse Heide. dan geeft groep 8 van De Koningin Beatrixschool het Airborne monument door aan groep 7/8 van Het Startpunt. Burgemeester Renť Verhulst van de gemeente Ede heet de kinderen welkom. De ontvangende school maakt verder een eigen programma voor de overdracht. Op deze ochtend vindt ook de Klassendag plaats. Van 9.00 uur tot 13.00 uur gaan ruim 400 schoolkinderen uit Ede aan de slag met de Airborne Luchtlandingen. Dit gebeurt in een zgn carrouselvorm. Tijdens de wisseling van de scholen is de overdracht.

Lees meer