TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Drop Zone Y

Drop Zone Y (de Ginkelse Heide), de plek waar Brig.-Gen. Hacketts 4th Brigade, 1st British Airborne Division, op 18 september 1944 landde. Dit is ook de plek waar tijdens de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem grote aantallen parachutisten springen.
Op deze dropzone zijn 2 monumenten te vinden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

52.035637, 5.722997

Fotoreportage Airborne Luchtlandingen en Herdenking 2023

20sep

Fotoreportage Airborne Luchtlandingen en Herdenking 2023

Op zaterdag 16 september was het bijzonder druk op de Ginkelse Heide bij Ede. De Airborne Luchtlandingen en Herdenking vonden plaats met prachtig weer. Er waren parachutesprongen door Parachute Group Holland uit een originele C47 Dakota. Voor de mass drops werden 8 transportvliegtuigen van verschillende nationaliteiten ingezet.

Lees meer

Fotoreportage Luchtlanding en herdenking Ginkelse Heide 2022

sep2022

Fotoreportage Luchtlanding en herdenking Ginkelse Heide 2022

Op zaterdag 17 september werd de jaarlijkse luchtlanding en herdenking gehouden op de Ginkelse heide bij Ede. Als vroeg stond de colonne historische voertuigen opgesteld en waren de marktkramen bemand. Om 10:00 uur maakten para's van Parachute Group Holland de eerste sprongen en wel vanuit een Dakota.

Lees meer