TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jeeptunnel onder de spoorlijn

Een zeer tot de verbeelding sprekend bouwsel dat onlangs geheel gerestaureerd is en in veel boeken besproken is. Na de luchtlandingen van de Engelsen bij Wolfheze moesten ze de lange en zwaar bevochten weg naar Oosterbeek en Arnhem inzetten. Al snel werd er echter door de Duitsers veel terrein teruggewonnen. Alle belangrijke overgangen van de spoorbaan werden bewaakt. De Engelsen vonden deze tunnel en kwamen erachter dat als ze de ruiten van hun jeeps neerklapten, de antennes verwijderden en alles binnenboord hielden, ze voorzichtig door de tunnel konden rijden.

We hebben het zelf geprobeerd: het past allemaal net!

De tunnel is niet te bereiken met de auto (in 2012 is op 100m vůůr de tunnel een hek geplaatst). Kom je met de auto, parkeer deze dan op het verharde deel van de Johannahoeveweg of in de Sara Mansveldweg. Vervolgens is het ongeveer 650m lopen over het onverharde pad langs de spoorlijn, totdat je bij de tunnel uitkomt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

52.004116, 5.803283