TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Informatiepaneel Perimeterroute nr. 4

De tekst op het informatiepaneel luidt: Perimeterroute 4,0 km
Op diverse locaties langs deze route staan informatiepanelen die het verhaal vertellen van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.


De westzijde van de perimeter werd onder andere verdedigd door het 1e Bataljon van het Border Regiment. Wanneer u naar rechts kijkt ziet u de weg waarlangs de Britten op de foto zich ingegraven hadden. In 1997 werden langs deze weg de stoffelijke resten van een militair gevonden. Eerder, in 1993, werden elders in een tuin langs de Van Lennepweg twee stoffelijke overschotten opgegraven. Na identificatie zijn zij herbegraven op de Airborne begraafplaats te Oosterbeek.
Bij de Slag om Arnhem kwamen bijna 1900 geallieerde militairen om het leven. Van meer dan 130 soldaten zijn de stoffelijke resten nimmer gevonden of geregistreerd. Op de Airborne begraafplaats liggen ongeveer 290 soldaten die nooit zijn geïdentificeerd.

De tekst onder de foto luidt:
Stellingen van de C-compagnie van het 1e Bataljon van het Border Regiment langs het noordelijke deel van de Van Lennepweg. Een honderd meter verder naar het westen hebben de Duitsers posities ingenomen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

51.985806, 5.825423