TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Informatiepaneel Perimeterroute nr. 5

De tekst op het informatiepaneel luidt: Perimeterroute 4,0 km
Op diverse locaties langs deze route staan informatiepanelen die het verhaal vertellen van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.


De troepen in Oosterbeek verdedigden de perimeter ten noorden van de Rijn in de hoop dat het vanuit het zuiden oprukkende leger hen kon ontzetten. Vanaf dit punt kunt u de Rijn zien liggen, Op 22 september 1944 hadden troepen van het 30e Korps vanuit het zuiden het dorp Driel bereikt, dat aan de overzijde van de Rijn ligt. Hier maakten zij verbinding met de 950 Poolse parachutisten, die een dag eerder waren geland. Door gebrek aan boten konden slechts 150 Polen de Rijn oversteken om de Britse eenheden te versterken.
Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 5 oktober 2019

Britse 1st Airborne Division

De Britse 1st Airborne Division werd het meest bekend vanwege haar aandeel tijdens Operatie Market Garden in september 1944. Onderdelen werden echter al ingezet tijdens de raid op Bruneval in februari 1942 (2nd Parachute Battalion), in Noord Afrika in november 1942 (1st Parachute Brigade), SiciliŽ in juli 1943 (1st Airborne Division) en in ItaliŽ in september 1943 (1st Airborne Division). In mei 1945 werd de divisie voor het laatst ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen† de 1st Parachute Brigade naar Noorwegen werd gezonden om toe te zien op de Duitse overgave aldaar. Op 26 augustus 1945 werd de divisie opgeheven.