Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

17 ponder Antitank-kanon (2)

In het park van het Airbornemuseum in Oosterbeek staan 3 17 Ponder kanonnen die gebruikt zijn tijdens de Slag om Arnhem. Deze was in gebruik bij de 2nd OBAN Airlanding Anti-Tank Battery R.A X-Troop. Tijdens de Slag was dit kanon opgesteld aan de Sonnenberglaan.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: EugŤne Wijnhoud / Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

51.987748, 5.832667

Fotoverslag Airborne Wandeltocht 2022

3sep

Fotoverslag Airborne Wandeltocht 2022

Op zaterdag 3 september 2022 werd de 75e editie van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek gehouden. Vier mensen liepen mee die sinds het begin geen een keer hebben overgeslagen. Er waren zeven Tweede Wereldoorlog veteranen aanwezig. Voor Arnhem veteraan Bill Larder van het 11e bataljon van het Parachure Regiment was het de eerste keer sinds 1944 dat hij terug kwam naar Nederland.

Lees meer

Fotoverslag Opening  Airborne-maand 2022 Oosterbeek

2sep

Fotoverslag Opening Airborne-maand 2022 Oosterbeek

Op vrijdag 2 september is de Airborne-maand, met daarin onder andere de Airborne-herdenkingen, officieel geopend door de (loco-)burgemeesters van de vier Airborne-gemeenten. Dit vond plaats bij het Airbornemuseum te Oosterbeek.

Lees meer