TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Voormalig Medical Dressing Station (MDS) Schoonoord

Voormalig Medical Dressing Station (MDS) Schoonoord, op het kruispunt Utrechtseweg/Stationsweg. Naast Hotel Vreewyk en Hotel De Tafelberg was dit ook een MDS.

Aan de gevel van restaurant Schoonoord is in september 2019 deze plaquette onthuld voor Hendrika van der Vlist. Zijn hielp tijdens de Slag om Arnhem met de verzorging van honderden gewonde militairen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

51.987723, 5.83804

Onthulling plaquette Hendrika van der Vlist

sep2019

Onthulling plaquette Hendrika van der Vlist

Op donderdag 19 september 2019 is aan de gevel van Restaurant Schoonoord te Oosterbeek een plaquette onthuld voor Hendrika van der Vlist. Tijdens de Slag om Arnhem woonde zij bij haar ouders in Hotel Schoonoord in Oosterbeek. Het hotel kwam in de frontlinie te liggen en werd door de Britten in gebruik genomen als noodhospitaal. Samen met andere vrijwilligers helpt Hendrika honderden gewonde Britse, Poolse en Duitse soldaten. Initiatiefnemers voor de plaquette zijn Michiel ter Horst en Sophie Lambrechtsen, kinderen van Kate ter Horst.

Lees meer