TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Airborne Monument Wolfheze

Het monument bestaat uit een ronde bank met een plaquette. De plaquette op het momument geeft de volgende tekst weer:
"TER HERINNERING AAN DE EENHEDEN VAN DE 1e BRITSE LUCHTLANDINGSDIVISIE EN VAN DE 1e POOLSE ONAFHANKELIJKE PARACHUTISTENBRIGADE DIE OP 17, 18 EN 19 SEPTEMBER 1944 IN DEZE OMGEVING LANDDEN. VAN HIERUIT TROKKEN ZIJ RICHTING ARNHEM OM DE VERKEERSBRUG TE VEROVEREN ALS ONDERDEEL VAN OPERATIE ĎMARKET GARDENí. DEZE SLAG OM ARNHEM DUURDE VAN 17 TOT 26 SEPTEMBER 1944."

De tekst staat ook in het engels aangegeven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

52.005086, 5.791689

Fotoverslag Herdenking Airbornemonument Wolfheze

sep2019

Fotoverslag Herdenking Airbornemonument Wolfheze

De herdenking bij de Airbornebank in Wolfheze was dit jaar op zondagmiddag 22 september. Bij de herdenking wordt altijd extra aandacht geschonken aan het Glider Pilot Regiment, omdat deze eenheid dit monument heeft geadopteerd als haar monument.Twee Arnhem veteranen van het Glider Pilot Regiment waren bij de goedbezochte ceremonie aanwezig: Ron Johnson en Frank Ashleigh.

Lees meer

Fotoverslag Airborne herdenking Wolfheze 2017

sep2017

Fotoverslag Airborne herdenking Wolfheze 2017

De herdenking bij het monument in Wolfheze op de zondagmiddag in het 'Arnhem weekend' wordt al vele jaren door de veteranen van het Glider Pilot Regiment bijgewoond. Dit jaar waren er vijf Arnhem veteranen aanwezig. Vier van hen Glider Pilot.

Lees meer