TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Informatiepaneel Perimeterroute nr. 2

De tekst op het informatiepaneel luidt: Perimeterroute 4,0 km
Op diverse locaties langs deze route staan informatiepanelen die het verhaal vertellen van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog


Op 17 en 18 september 1944 landde ten noorden van Heelsum en op de Ginkelse heide bij Ede de 1e Britse Airborne Divisie. Zij moest de verkeersbrug over de Rijn bij Arnhem veroveren.
Bij de landingen stuitte men op de eerste dag nauwelijks op verzet, en de troepen organiseerden zich snel. Een aantal soldaten bereikte tegen zonsondergang de eerste huizen van Oosterbeek. De volgende dag werd het divisiehoofdkwartier in hotel Hartenstein gevestigd. Door de steeds sterker wordende Duitse tegenstand slaagden slechts 740 man erin de brug in Arnhem te bereiken, waar ze tot de 21e stand hielden. De strijd verplaatste zich toen naar het gebied rondom hotel Hartenstein, de zogenaamde perimeter. Militairen van de technische dienst werden gefotografeerd in het park Hartenstein. Op de achtergrond is de tennisbaan te zien waar ongeveer 200 Duitse krijgsgevangenen waren opgesloten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

51.98661, 5.833595