TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Oversteekplaats Operatie Berlin

Op 25 september 1944 was de Slag om Arnhem verloren en kreeg Generaal Urquhart de opdracht om het restant van zijn divisie over de Rijn terug te trekken. Operatie Berlin was de codenaam. Ca 2200 man lukte het om de oversteek te maken. Op locatie waar de oversteek begon staat dit monument.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

51.97414, 5.837853

Fotoreportage Stille tocht White Ribbon Mile

25sep

Fotoreportage Stille tocht White Ribbon Mile

In de nacht van 25 op 26 september 1944 trok de Britse 1st Airborne Division zich terug uit de perimeter in Oosterbeek. Langs witte linten liepen de militairen in het donker naar de Rijn waar ze met bootje of zwemmend naar de zuidelijke oever gingen.

Lees meer

Fotoverslag Silent March White Ribbon Mile

sep2020

Fotoverslag Silent March White Ribbon Mile

In de nacht van 25 op 26 september 1944 trok het restant van de Britse 1e Airborne Divisie zich terug uit de Perimeter in Oosterbeek met Operatie Berlin. De miltairen verzamelden zich bij de Oude Kerk en liepen vandaar langs witte linten naar de oever van de Rijn. Hier werden ze met bootjes opgehaald. Sommigen zwommen de Rijn over.

Lees meer

Lees meer (1)