De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Auke de Vlieger
  • Geplaatst op 9 april 2015

Slag om Berlijn


  • Artikel door Jaap Jansen
  • Geplaatst op 27 maart 2011

Operatie Amherst


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 21 oktober 2014

Roosevelt, Franklin


  • Artikel door Luuk van Rinsum
  • Geplaatst op 22 maart 2019

De Jodenvervolging in fotoís


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 14 december 2011

Doolittle Raid


Laatste nieuws

26apr

Wilhelmina zette kabinet voor schut met Horst Wessellied

Dat op het huwelijksgala van Juliana en Bernhard in 1937 het Horst Wessellied werd gespeeld, was al bekend. Maar waarom kreeg het Residentie Orkest die opdracht, ondanks een eerdere verklaring van de Nederlandse regering dat alleen het Wilhelmus zou klinken? In Historisch Nieuwsblad reconstrueert cultuurfilosoof Albert van der Schoot hoe de regering op het laatste moment overstag ging.

Lees meer

26apr

Vergeten soldaten na 75 jaar alsnog herdacht

AMERONGEN 'Het is alweer bijna 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Hier in Amerongen herdenken we dat nog steeds, met eerbied. De namen van hen die gevallen zijn worden genoemd en in herinnering gehouden. Toch zijn twee namen al die jaren vergeten. Twee Amerongse jongens, die hun leven gegeven hebben voor ons land.'

Lees meer

26apr

Meer leren over oorlogsvoorwerpen in Neder-Betuwe

Wie voorwerpen of foto's heeft uit de periode Tweede Wereldoorlog/Nederlands-IndiŽ en graag wil weten wat het verhaal hierachter is, is op zaterdag 4 mei welkom in de publiekshal van het gemeentehuis in Neder-Betuwe.

Lees meer

26apr

Berging van vliegtuigwrak in Pey gebeurt in september

Het wrak van de Stirling bommenwerper in Pey wordt in september geborgen. Die verwachting spreekt wethouder Peter Pustjens uit op basis van overleg met officieren van Defensie.

Lees meer

26apr

Verzetsman Gerben IJpma bleef na zijn arrestatie zwijgen

In Leeuwarden wordt zondag een straat vernoemd naar de doodgeschoten verzetsman Gerben IJpma. Voor zijn familie betekent dit veel. ,,Eindelijk kunnen we de tragedie afsluiten.Ē

Lees meer

26apr

Nationale Sportherdenking in Olympisch Stadion in teken van basketbal

De Nationale Sportherdenking op 4 mei in het Olympisch Stadion staat dit jaar in het teken van basketbal tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer