De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Auke de Vlieger
  • Geplaatst op 12 september 2005

Slag om Stalingrad


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 19 februari 2007

Opstand en liquidatie van het getto van Warschau


  • Artikel door Auke Eelkema
  • Geplaatst op 24 januari 2013

Overval op gevangenentransport en Duitse vergelding in Dokkum op 22 januari 1945


  • Artikel door Ilona LŁderitz-Rademacher
  • Geplaatst op 12 januari 2019

Geest & beest


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 7 januari 2019

Bunkerdrama in kamp Vught


Laatste nieuws

18jan

Museum in het donker gaat op herhaling in Oorlogsmuseum Overloon

De eerste editie van 'Museum in het donker', in november 2018 was een succes. Op veler verzoek gaat het Oorlogsmuseum op herhaling en kunnen bezoekers nog ťťn keer het verhaal van paratrooper Vincent J. Speranza komen beleven.

Lees meer

18jan

Ester haakt 1200 poppies voor zweefvliegpiloten Slag om Arnhem

Ze heeft er inmiddels 300 gehaakt en moet er nog 900. Ester van Puijenbroek uit Wolfheze heeft zichzelf tot doel gesteld om als eerbetoon aan alle zweefvliegtuigpiloten die geland zijn tijdens de Slag om Arnhem ťťn poppy te haken. Ze heeft nog tot de herdenking van 75 jaar Market Garden in september om het werk af te krijgen.

Lees meer

18jan

Alkmaar staat in 2020 uitgebreid stil bij 75 jaar na de Holocaust

Gemeente Alkmaar vraagt voor de herdenking van de Holocaust bij het Nationaal Comitť 4 en 5 mei een tijdelijk holocaustmonument aan. Het monument zal een centraal punt innemen voor de herdenkingen in 2020.

Lees meer

17jan

Klaartjes koffer spreekt kleintjes aan

Bedenk een manier om de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht te brengen bij kleuters en kinderen die net ietsje ouder zijn. Met die opdracht van het Bossche jongerencollectief Klein Verzet werden Britt NiŽnhuis (21) en Rens Coppens (19) een halfjaar geleden aan het werk gezet. Niet alleen uitdenken, maar ook toepassen op een school. Woensdagmiddag presenteerden de derdejaars studenten aan de Fontys Pabo het eindresultaat van hun projecten.

Lees meer

17jan

Holocaust Memorial Day Zaanstreek

Op 17 januari 1942, een ijskoude zaterdag, werd Zaandam als eerste gemeente in Nederland ĎJodenvrijí gemaakt. Drie dagen eerder hadden Joodse Zaandammers een brief met de kop: ĎAanwijzingen voor deÖ

Lees meer

17jan

ItaliŽ eist in 1944 geroofde kunst terug

De Uffizimusea in Florence eisen van Duitsland de teruggave van een schilderij van de Nederlandse meester Jan van Huysum.

Lees meer