De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 6 november 2013

Montgomery, Bernard


  • Artikel door Kaj Metz
  • Geplaatst op 6 februari 2014

Slag om de Dukla-pas


  • Artikel door Jeroen Koppes
  • Geplaatst op 7 juli 2018

Slag om Sluis 11


  • Artikel door Wijnand de Gelder
  • Geplaatst op 31 augustus 2019

Lokerman


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 10 mei 2007

Massamoord in Babi Jar


Laatste nieuws

22sep

Openhartig over 'goed en fout' in Heemskerk

Heemskerkers tussen goed en fout is een boek over plaatselijke historie: Heemskerk in de Tweede Wereldoorlog. Geschreven over de Ďfouteí bevolking van toen. Jan de Roos (1950) is een oud-inwoner van Heemskerk en heeft geschiedenis gestudeerd. Daarnaast heeft hij eerder gepubliceerd over de oorlog: over een NSB-burgemeester, over het waterschap in de oorlog en over de burgemeesters van Heemskerk tijdens de oorlog. We stelden de auteur enkele vragen over zijn onderzoek en zijn nieuwste boek.

Lees meer

22sep

Basecamp wordt afgebroken, op naar Nijmegen

Tentenstokken rammelen, doek wordt gevouwen en de tanks gaan weer op de dieplader. Het Basecamp dat een week in Schijndel stond wordt afgebroken. Een deel van de deelnemers gaat naar huis, het grootste deel start de motor van hun voertuig en zondag rijdt in colonne via Grave en Wijchen naar Nijmegen.

Lees meer

22sep

Bevrijder Maczek zag Bredanaars als vrienden en de stad dankt hem nog steeds

De Poolse generaal Stanislaw Maczek vlucht in 1940 naar Engeland. Hij heeft dan al maanden tegen de Russen en vooral de Duitsers gevochten. Eenmaal in Engeland kan hij niet toekijken hoe de Duitsers heersen in Europa. In 1942 richt hij een Poolse pantserdivisie op. Daarmee trekt hij vanuit Engeland naar het oosten om uiteindelijk Polen te bevrijden. Onderweg zorgt de eenheid dat mensen hun vrijheid weer terugkrijgen.

Lees meer

22sep

Jurgen heeft z'n opa Walter nooit gekend, maar nu speelt hij de oorlogsrevue die opa in 1945 schreef

Ze waren in het archief gedoken om onderzoek te doen naar Reusel in de oorlog, toen ze een bijzondere ontdekking deden, een script van een revue geschreven in 1945. Martien Borgmans van de Heemkundewerkgroep Reusel: Het was echt een juweeltje om te vinden. Het is tenslotte een totaal Reuselse productie. Het stuk is uit de mottenballen gehaald, in een nieuw jasje gestoken en wordt nu ter herdenking aan de bevrijding nogmaals opgevoerd.

Lees meer

21sep

Bewondering voor de moed en morele standvastigheid van een Limburgse verzetsman

Jo Lokerman (1901-1945) is een relatief onbekende Limburgse verzetsman. Zijn biografie werd geschreven door Marie-Cťcile van Hintum en in april 2019 gepubliceerd. We stelden haar enkele vragen over haar onderzoek en boek.

Lees meer

19sep

Onthulling monument David Lord VC

Op donderdag 19 september is bij Wolfheze een monument onthuld voor de RAF Dakota vlieger David Lord. Hij kreeg posthuum een Victoriakruis voor zijn heldhaftige poging om zijn bevoorandingsvlucht 75 jaar eerder te voltooien ondanks dat zijn vliegtuig in brand stond.

Lees meer