De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 6 juni 2018

Sabotage van de zwaar waterproductie in Noorwegen


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 1 juli 2012

Tameichi Hara, Slag in de Javazee vanuit Japans perspectief


  • Artikel door Frank Meijerink
  • Geplaatst op 22 februari 2008

Seyffardt, Hendrik


  • Artikel door Wijnand de Gelder
  • Geplaatst op 15 februari 2019

Target Rotterdam


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 14 mei 2011

Britse submarines voor de Nederlandse marine


Laatste nieuws

22feb

75 jaar na vliegtuigramp: 'Voelt alsof ik hen heb vermoord'

Piloot Lt. John Kriegshauser offerde zichzelf en zijn bemanning op door te voorkomen dat zijn neerstortende vliegtuig landde op een speelveld bij Endcliffe Parc. Een van de kinderen die het ongeluk op 22 februari 1944 zag, bezoekt en onderhoudt nog dagelijks het monument in Sheffield. Hij voelt zich nog altijd schuldig over wat er die dag gebeurde.

Lees meer

22feb

Enschede 75 jaar geleden getroffen door bombardement: ‘Alle huizen waren plat’ (Met video)

Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat Enschede getroffen werd door een ‘vergissingsbombardement’. Een documentaire herinnert aan de grote verwoestingen in de wijk Horstlanden-Veldkamp.

Lees meer

22feb

Nijmegen opent WO2-infocentrum met flitslezingen en 'belevingswand' - 75 Jaar Vrijheid, Op weg naar

Na Airborne at the Bridge in Arnhem krijgt ook Nijmegen nu een informatiepunt over de Tweede Wereldoorlog. In De Lindenberg aan de Ridderstraat 27 opent deze maand het 'Infocentrum WO2 Nijmegen'. Een grote interactieve wand moet bezoekers een beeld geven van wat er in het Rijk van Nijmegen te zien en beleven is op oorlogsgebied. Het centrum wil een plek worden waar iedereen die geïnteresseerd is in de regionale oorlogsgeschiedenis met zijn of haar zoektocht kan beginnen.

Lees meer

22feb

Honderdste Stolperstein in Hengelo: ‘Maar we verliezen de moed niet…’

Begin april wordt in Hengelo de 100ste Stolpersteine gelegd. Dat gebeurt aan de Johannaweg, voor de woning waar het joodse gezin Van Gelder woonde. In tegenstelling tot haar ouders en zusje Leentje Antje, overleeft de kleine Frederika de oorlog. Hetty heet ze nu.

Lees meer

22feb

Voor registratie als Jood betaalde je een gulden

Pauline Broekema: Op basis van eigen naspeuringen en de verhalen van Sara Nieweg schreef voormalig NOS-verslaggever Broekema een roman over de Joodse bevolking van Groningen en Friesland.

Lees meer

22feb

Arnhem herdenkt de 57 slachtoffers van de ‘vergissingsbommen’ die 75 jaar geleden vielen

ARNHEM - Arnhem herdenkt vrijdag de 57 slachtoffers van het beruchte Amerikaanse ‘vergissingsbombardement’ op de stad 75 jaar geleden. Dat gebeurt op de hoek van de Broekstraat en de Westervoortsedijk tegenover Medisch Centrum Westerkade. Daar hangt een oude gedenksteen met namen van de slachtoffers die werkten bij de verdwenen gasfabriek op een monumentaal transformatorhuis.

Lees meer