De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Laatste nieuws

23feb

Ondanks vreselijk bombardement verwijt ooggetuige Bloemsma de Amerikanen niets

Enschede werd 75 jaar geleden getroffen door een bombardement van onze Amerikaanse 'vrienden'. Er vielen veertig doden en 42 zwaargewonden. Maar toch verwijt ooggetuige Henny Bloemsma de Amerikanen niets. Het was oorlog en je wist dat dit moest gebeuren voor vrijheid.

Lees meer

23feb

Vergeten bombardement op Nijmegen was geen vergissing

Er vielen ongeveer evenveel doden als in mei 1940 bij het Duitse bombardement op Rotterdam. De luchtaanval op 22 februari 1944 op Nijmegen staat echter niet in het collectieve geheugen.

Lees meer

22feb

Auschwitz-overlevende Frieda Menco-Brommet (93) overleden

Ze werd samen met de familie Frank naar Auschwitz getransporteerd. Na de oorlog speelde Menco een belangrijke rol in de Joodse gemeenschap.

Lees meer

22feb

Benefietconcert Koninklijke Luchtmacht voor Nationaal Monument Kamp Vught

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht houdt op zaterdag 23 maart een concert in de Martinihal in Vught in het kader van de vrijwilligersactie ĎSamen herdenken, meer ruimte schenkení. De Gemeente Vught stelt hiervoor gratis de Martinihal beschikbaar. De solisten tijdens dit concert zijn Jeroen van den Berg en Maria Fernandez. In 2012 gaf het Orkest al een benefietconcert voor de renovatie van barak 1B, dat in 2013 na restauratie werd geopend als dependance van het hoofdgebouw.

Lees meer

22feb

75 jaar na vliegtuigramp: 'Voelt alsof ik hen heb vermoord'

Piloot Lt. John Kriegshauser offerde zichzelf en zijn bemanning op door te voorkomen dat zijn neerstortende vliegtuig landde op een speelveld bij Endcliffe Parc. Een van de kinderen die het ongeluk op 22 februari 1944 zag, bezoekt en onderhoudt nog dagelijks het monument in Sheffield. Hij voelt zich nog altijd schuldig over wat er die dag gebeurde.

Lees meer

22feb

Enschede 75 jaar geleden getroffen door bombardement: ĎAlle huizen waren platí (Met video)

Het is vandaag precies 75 jaar geleden dat Enschede getroffen werd door een Ďvergissingsbombardementí. Een documentaire herinnert aan de grote verwoestingen in de wijk Horstlanden-Veldkamp.

Lees meer