De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Auke de Vlieger
  • Geplaatst op 9 april 2015

Slag om Berlijn


  • Artikel door Jaap Jansen
  • Geplaatst op 27 maart 2011

Operatie Amherst


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 21 oktober 2014

Roosevelt, Franklin


  • Artikel door Luuk van Rinsum
  • Geplaatst op 22 maart 2019

De Jodenvervolging in fotoís


  • Artikel door Peter Kimenai
  • Geplaatst op 14 december 2011

Doolittle Raid


Laatste nieuws

20apr

Deze veteranen vochten 75 jaar geleden op D-day

Deze veteranen vochten op D-day. Dat is op 6 juni precies 75 jaar geleden, toch spoken de herinneringen eraan nog altijd door hun hoofd. ĎIk heb lang gezwegen over wat ik heb meegemaakt.í

Lees meer

20apr

Gedenkteken eerste Joodse martelaren van Leeuwarden

Voor tien Joodse slachtoffers uit Leeuwarden in de Tweede Wereldoorlog wordt zondag 28 april in het Westerpark (Vossepark) een informatiepaneel onthuld.

Lees meer

20apr

Skigebied gebruikt kanon uit WOII om lawines tegen te gaan

Skigebieden doen er alles aan om het gebied zo veilig mogelijk te maken. Eťn van de dingen die ze doen, is lawines gecontroleerd af laten gaan. Zo voorkomen ze dat deze lawine plotseling afgaat en dat er mensen in terecht komen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar een skigebied in het Amerikaanse CaliforniŽ heeft wel een hele bijzondere oplossing gevonden. Zij gebruiken een kanon uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

20apr

Nieuw Joods monument voor Zandvoort

[ZANDVOORT] Omdat het huidige Joodse monument geen recht doet aan de verschrikkingen die onze Joodse inwoners in de oorlog hebben ondervonden, is er een stichting opgericht om een nieuw monument op te richten. ,,Daar zullen de namen vermeld worden van alle Joodse inwoners uit Zandvoort, die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, zegt Paul Olieslagers. ,,Ook laten we er tekeningen in graveren, die Zandvoortse schoolkinderen in 2017 voor de tentoonstelling van het Holocaust Namen Monument in de Hervormde Kerk gemaakt hebben.

Lees meer

20apr

Veel belangstelling voor herdenking Kamp Amersfoort

AMERSFOORT - Bij de herdenking van de bevrijding van Kamp Amersfoort zijn vanmiddag acht burgemeesters aanwezig. Volgens het kamp past hun komst bij de toegenomen aandacht voor het kamp, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 35.000 mensen uit het hele land gevangen zaten.

Lees meer

20apr

Veel Nederlanders weten niet meer wat 4 mei betekent, daar wil deze militair wat aan doen

Sergeant van de landmacht Emiel Garstenveld is bezig aan een wandeltocht ter ere van onze vrijheid en de mensen die daarvoor hun leven gaven. Hij loopt van de D-Day-stranden in NormandiŽ naar de John Frostbrug in Arnhem, een afstand van zoín 600 kilometer. Op 4 mei hoopt hij aan te komen in Arnhem, voor de Dodenherdenking.†

Lees meer