De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Specials

  • Artikel door Auke de Vlieger
  • Geplaatst op 12 september 2005

Slag om Stalingrad


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 19 februari 2007

Opstand en liquidatie van het getto van Warschau


  • Artikel door Auke Eelkema
  • Geplaatst op 24 januari 2013

Overval op gevangenentransport en Duitse vergelding in Dokkum op 22 januari 1945


  • Artikel door Ilona LŁderitz-Rademacher
  • Geplaatst op 12 januari 2019

Geest & beest


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 7 januari 2019

Bunkerdrama in kamp Vught


Laatste nieuws

17jan

Klaartjes koffer spreekt kleintjes aan

Bedenk een manier om de Tweede Wereldoorlog onder de aandacht te brengen bij kleuters en kinderen die net ietsje ouder zijn. Met die opdracht van het Bossche jongerencollectief Klein Verzet werden Britt NiŽnhuis (21) en Rens Coppens (19) een halfjaar geleden aan het werk gezet. Niet alleen uitdenken, maar ook toepassen op een school. Woensdagmiddag presenteerden de derdejaars studenten aan de Fontys Pabo het eindresultaat van hun projecten.

Lees meer

17jan

Holocaust Memorial Day Zaanstreek

Op 17 januari 1942, een ijskoude zaterdag, werd Zaandam als eerste gemeente in Nederland ĎJodenvrijí gemaakt. Drie dagen eerder hadden Joodse Zaandammers een brief met de kop: ĎAanwijzingen voor deÖ

Lees meer

17jan

ItaliŽ eist in 1944 geroofde kunst terug

De Uffizimusea in Florence eisen van Duitsland de teruggave van een schilderij van de Nederlandse meester Jan van Huysum.

Lees meer

17jan

Nieuwe struikelstenen herdenken joodse slachtoffers in Apeldoorn

De Werkgroep Gedenkstenen Apeldoorn legt zondag op drie verschillende plekken in de stad nieuwe struikelstenen ter nagedachtenis aan Apeldoornse joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. De gedenkstenen zijn van zwart graniet. Daarmee wijkt Apeldoorn af van de bekende messing 'Stolpersteine' van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig.

Lees meer

17jan

Struikelsteen gestolen in Sittard

Op de Steenweg in Sittard is een zogenaamde struikelsteen uit het trottoir verdwenen. De stichting Stolpersteine Sittard-Geleen spreekt van diefstal.

Lees meer

16jan

Explosieven uit WOII geruimd in Wijbosch

WIJBOSCH - Iedereen die dinsdagochtend in de buurt van de Oude Dijk in Wijbosch was, zal misschien even geschrokken zijn. De Explosieve Opruiming Dienst (EOD) was daar enkele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aan het ruimen.

Lees meer