De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!

Laatste nieuws

19feb

Fosfor, vermoedelijk uit bom uit de Tweede Wereldoorlog, zorgt voor brand in Beek en Donk

Het is een mooie rustige zondagmiddag tot de brandweer in Beek in Donk wordt gealarmeerd. Een bewoner doet melding van een brand aan de Mauritsstraat, momenteel bouwgrond. Er kwamen vlammen en rookwolken uit de grond bij een tijdelijk zanddepot. Na inspectie van de brandweer wordt duidelijk dat de brand is ontstaat door fosfor.

Lees meer

19feb

Tachtig joodse graven met hakenkruizen beklad

Op een begraafplaats in het dorp Quatzenheim in de Elzas in het oosten van Frankrijk zijn ongeveer tachtig joodse graven geschonden. De vernielingen werden dinsdag ontdekt, juist op de dag dat in tientallen plaatsen in Frankrijk wordt gedemonstreerd tegen antisemitisme.

Lees meer

19feb

Foto in krant bezorgt Enschedese Richard rillingen: ‘Oorlog is nooit ver weg’

ENSCHEDE - Een foto uit de oorlog, afgedrukt in deze krant, bezorgde hem koude rillingen. Zo maar aan de keukentafel zag Richard Meijer uit Enschede zijn vrijwel complete familie terug vlak voor begin van de eerste razzia's.

Lees meer

19feb

Plan voor pop-upmonument voor geheim gehouden geallieerde radar in Eyserbos

Tijdens het herdenkingsjaar van de bevrijding moet er, als het aan Marc Hermans ligt, bij het Eyserbos een pop-upmonument komen. Op die plek stond, in het grootste geheim, een belangrijke luchtradar van de geallieerden.

Lees meer

19feb

27 Belgische nazi’s krijgen nog altijd ‘Hitler-pensioen’

75 jaar na de Tweede Wereldoorlog krijgen 27 hoogbejaarde Belgen nog altijd een aanvullend pensioen uit Berlijn wegens ‘trouw, loyaliteit en gehoorzaamheid’. Dat is hen in 1941 zo gegarandeerd door Hitler zelf.

Lees meer

18feb

Matroos op wereldberoemde ‘kusfoto’ overleden

Het werd een van de meest iconische foto’s van de twintigste eeuw en de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. Fotograaf Alfred Eisenstaedt drukte precies op het juiste moment af en ving de innige overwinningsomhelzing op Times Square in New York. Een matroos zoent midden op straat op de dag van de Japanse capitulatie in 1945 een vrouw in verpleegstersuniform.

Lees meer