TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

Akkoord van MŁnchen
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 20 augustus 2020

Akkoord van MŁnchen

Op 30 september 1938 werd in MŁnchen een akkoord, ( het Akkoord van MŁnchen (29-09-1938)) bereikt dat de gehele wereld verraste en bepalend werd voor de ontwikkelingen die volgden. De wijze waarop Adolf Hitler dit had bereikt, overtuigde hem van het feit dat hij zijn gang kon gaan in Europa. Het was hem duidelijk dat Frankrijk en Groot BrittanniŽ nog niet klaar waren voor een oorlog en dat zij geen front met de Sovjet Unie tegen hem zouden vormen. De gebeurtenissen die hierna volgden stortten Europa en later de wereld in een oorlog die bekend zou worden als de Tweede Wereldoorlog.

Poolse Republiek - Rzeczpospolita Polska
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 11 mei 2006

Poolse Republiek - Rzeczpospolita Polska

Ten tijde de Duitse inval in Polen, ook wel bekend als "Fall Weiβ", stond Polen bekend als de "Tweede Poolse Republiek". Deze republiek was ontstaan uit de as van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk na de Eerste Wereldoorlog. De Poolse Republiek was qua formaat de zesde staat binnen Europa. Tegen het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog telde het land 35,1 miljoen inwoners, waarvan ruim 30% bestond uit verschillende minderheden zoals Duitsers, Joden, Litouwers, Russen, Wit-Russen, OekraÔners en Tsjechen.