TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

  • Artikel door Samuel de Korte
  • Geplaatst op 6 februari 2019

Afro-Amerikanen in de Amerikaanse marine

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was de Amerikaanse marine gesegregeerd. Afro-Amerikanen werden slechts toegelaten tot het keukenpersoneel. Kort zal behandeld worden wat dit betekende voor de mannen die dienden en wat de gevolgen hiervan waren.

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 5 februari 2003

Neutraliteitspolitiek van de Verenigde Staten

. Evenals aan de vooravond en bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, zag de Verenigde Staten de dreiging in Europa in de jaren dertig vooral als een Europese aangelegenheid. De gemiddelde Amerikaan vond dat men genoeg problemen had in eigen land. De Verenigde Staten begon langzaam maar zeker uit de Grote Depressie van de jaren dertig op te klimmen. Niet iedere Amerikaan was echter die mening toegedaan. Zeker naarmate de aanvang van het conflict eind jaren dertig dichterbij kwam raakten meer en meer Amerikanen ervan overtuigd dat het hier om een conflict om het voortbestaan van de democratie zou gaan en dat vroeg of laat de Verenigde Staten er automatisch bij betrokken zou worden.

  • Artikel door Samuel de Korte
  • Geplaatst op 22 november 2019

Robert Hayes en Hubert Massie, ontvangers van de Soldierís Medal

Een artikel over hoe Robert Hayes en Hubert Massie de Soldierís Medal ontvangen hebben.