Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Plaquettes Vermiste Zweefvliegtuigpiloten & Militairen 7th Battalion The Kings Own Scottish Borderers

Deze plaquette vermeld de namen van de piloten van het Glider Pilot Regiment die tijdens de Slag om Arnhem vermist zijn geraakt. De plaquette is in 2019 door Roy Ralph Tolhurst gemaakt en op 22 september van dat jaar tijdens de herdenking in Wolfheze aan Paul Hendriks, eigenaar van Museum Glider Collection Wolfheze overgedragen. De plaquette heeft een vaste plek in het museum gekregen. De plaquette heeft de vorm van een kielvlak van een Horsa zweefvliegtuig.

Deze plaquette vermeld de namen van de militairen van the 7th Battalion The Kings Own Scottish Borderers die tijdens de Slag om Arnhem vermist zijn geraakt. De plaquette is in 2021 door Roy Ralph Tolhurst gemaakt en op 17 september van dat jaar onthuld. De plaquette heeft een vaste plek in het museum gekregen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze

Gerelateerde boeken

52.006663, 5.798222

Fotoreportage Glider Collection Wolfheze

26mrt

Fotoreportage Glider Collection Wolfheze

In de winter zijn veel kleinere musea gesloten. Nu het voorjaar begint, komt daar verandering in. Zo opende het museum Glider Collection Wolfheze op zaterdag 25 maart de deuren voor de eerste keer dit seizoen. De winterperiode was goed benut om de nodige uitbreidingen en verbeteringen door te voeren. We maakten de volgende reportage:

Lees meer

Glider Collection Wolfheze weer geopend

mrt2017

Glider Collection Wolfheze weer geopend

Op zaterdag 25 maart gingen bij Glider Collection Wolfheze de deuren voor de eerste keer dit jaar weer open.

Lees meer