TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Landing Zone S

Landing zone S is de plek waar op 17 en 18 september 1944 de Britse 1st Airlanding Brigade landde, onder leiding van brigadier R. H. W. Hicks. Het betrof de volgende eenheden: 1st Border Regiment, 7th King's Own Scottish Borderers, 2nd South Staffords samen met een peloton 9th Field Company RE en 181st Airlanding Field Ambulance.

Ongeveer midden in LZ S, aan het eind van de Duitsekampweg, ligt boerderij Reijerskamp. Hier stortte op 19 september David Lord VC neer met de Dakota KG374.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 2), Arjan Vrieze (3)

Gerelateerde boeken

Fotoverslag Onthulling monument Flt David Lord VC, DFC

sep2019

Fotoverslag Onthulling monument Flt David Lord VC, DFC

Op 19 september 2019 is op de Reijerskamp te Wolfheze een monument onthuld voor [bioid]102,Flight Lieutenant David Samuel Anthony Lord VC DFC[/bioid]. Exact 75 jaar daarvoor was David Lord met zijn Dakota gecrashed op landing zone S tijdens een bevoorradingsvlucht voor de 1st Airborne Division gedurende de Slag om Arnhem. Voor zijn dappere poging om de lading op de juiste plaats af te werpen ondanks dat het vliegtuig in brand stond, is David posthuum onderscheiden met het Victoriakruis.

Lees meer