TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

Bennett, Donald
  • Artikel door Pieter Schlebaum
  • Geplaatst op 4 mei 2013

Bennett, Donald

De AustraliŽr Donald Bennett was een succesvolle luchtvaartpionier. In de jaren í30 maakte hij de eerste commerciŽle transatlantische vlucht en verbrak hij een afstandsrecord voor vliegboten. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog zou hij een grote rol spelen. Hij ontwikkelde de Pathfinder Force (PFF), een eenheid die voorafgaand aan de bommenwerpers van Bomber Command doelen lokaliseerde en markeerde, zodat grootschalige bombardementen mogelijk waren. Kort daarvoor was namelijk uit onderzoek gebleken dat de geallieerde vliegers grote moeite hadden om hun doelen te vinden. Bennettís carriŤre kwam hierdoor in een stroomversnelling. Hij werd op 33-jarige leeftijd de jongste Air Vice Marshal ooit in de Royal Air Force.

Bennett, Gordon
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 3 februari 2003

Bennett, Gordon

Henry Gordon Bennett werd geboren in 1887. Tijdens de Eerste Wereldoorlog voerde hij bevel over troepen in Turkije en Frankrijk. In 1941 werd hij als bevelhebber van de Australische 8ste Infanterie Divisie naar Malakka gezonden. Na de strijd wist hij uit handen van de Japanners te blijven en keerde terug naar AustraliŽ. Hij werd echter niet meer buiten AustraliŽ ingezet.