TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Artikelen

Nishi, Takeichi
  • Artikel door Ruben Krutzen
  • Geplaatst op 12 april 2018

Nishi, Takeichi

Baron Takeichi Nishi (1902-1945) was een Japanse legerofficier en winnaar van een gouden medaille springen (een discipline van de paardensport). Hij diende van 1924 tot en met 1945 in het Japans Keizerlijk Leger (IJA 'Imperial Japanese Army'). Nishi diende als tankcommandant van een tankeenheid bestaande uit lichte Type 95 Ha-Go en middelzware Type 97 Chi-Ha tanks tijdens de Slag om Iwo Jima (19 februari 1945 - 26 maart 1945) en kwam om tijdens de gevechten op het eiland.

Nishimura, Takuma
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 7 februari 2003

Nishimura, Takuma

Nishimura was en is in Japan een alom gerespecteerd legerofficier. Dit heeft mede te maken met zijn rol in het neerslaan van de opstand van jonge officieren van de "Keizerlijke Weg". Hij was hier namelijk als voorzitter van de krijgsraad verantwoordelijk voor hun veroordeling. Hierbij kwam hij ernstig in aanvaring met Tomoyuki Jamashita, de commandant waaronder hij diende te functioneren als bevelhebber van de Keizerlijke Garde Divisie tijdens de operaties in Malakka en Singapore.

Onoda, Hiroo
  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 25 augustus 2011

Onoda, Hiroo

Hiroo Onoda werd in maart 1974 wereldberoemd toen hij als een van de laatste Japanse militairen capituleerde op het eiland Lubang in de Filippijnen. De dertig jaren hiervoor was hij er heilig van overtuigd dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds aan de gang was.