TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Artikelen

Axel Heinrichs
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 26 april 2003

Axel Heinrichs

Axel Erik Heinrichs werd geboren op 21 juli 1890 in Helsinki en kwam uit een Zweeds sprekende familie. Heinrichs groeide ook op in Helsinki, waar hij Zweeds ging studeren. In 1908 studeerde hij af en hij ging werken als journalist voor een krant en later voor een persbureau. Het journalistieke vak was echter niet wat Heinrichs wilde en hij gaf zich op voor een militaire opleiding.

Carl Mannerheim
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 26 maart 2003

Carl Mannerheim

Carl Gustaf Emil Mannerheim werd geboren op 4 juni 1867 in Louhisaari. Hij was het derde kind van graaf Carl Robert Mannerheim en zijn vrouw Helena von Julin. Mannerheim ging op veertienjarige leeftijd een officierenopleiding volgen in Hamina. Daar werd hij echter van school gestuurd om disciplinaire redenen. Na het succesvol afleggen van een toelatingsexamen werd hij wel toegelaten op de militaire school van het Russische leger in Sint Petersburg, waar hij een opleiding volgde bij de cavalerie. Na de voltooiing van zijn studie diende Mannerheim bij de Alexandrijski-dragonders die gestationeerd waren in Polen. Na enkele jaren in Polen te hebben gediend keerde hij terug bij een garde-eenheid in Sint Petersburg. In 1892 trad Mannerheim in het huwelijk met Anastasia Arapova, de dochter van de Russische majoor-generaal Nicholas Arapov. Ze kregen twee dochters, Anastasia en Sophia. In 1903 werd het huwelijk echter ontbonden, maar de scheiding werd pas officieel bevestigd in 1917.

Hugo ÷sterman
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 26 april 2003

Hugo ÷sterman

Hugo Viktor ÷sterman werd geboren op 5 september 1892 in Helsinki. Zijn vader was van origine een boer die naar de stad was verhuisd. De moeder van ÷sterman stierf toen hij nog maar drie jaar oud was. In 1911 studeerde ÷sterman af aan een Zweedstalig lyceum waarna hij geschiedenis ging studeren aan de universiteit van Helsinki. Hij zou zijn studie echter nooit afronden want in februari 1915 besloot hij naar Duitsland te verhuizen voor het volgen van een militaire studie.

Risto Ryti
  • Artikel door Tom Notten
  • Geplaatst op 26 april 2003

Risto Ryti

Risto Heikki Ryti werd geboren op 3 februari 1889 in Huittinen en was de zoon van een rijke boer. Daardoor was er genoeg geld om Ryti te laten studeren. Al tijdens zijn jeugdjaren was Ryti meer geÔnteresseerd in politiek, geschiedenis en economie dan in het alledaags leven op het platteland. Ryti studeerde later rechten aan de universiteit van Helsinki en verhuisde zelfs naar Groot-BrittanniŽ waar hij twee jaar lang maritiem recht studeerde aan de beroemde universiteit van Oxford.