TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

Alfonso XIII, Koning van Spanje
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 8 juni 2021

Alfonso XIII, Koning van Spanje

Alfonso XIII was de laatste Spaanse koning voor het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog. Bij het afkondigen van de Tweede Spaanse Republiek, verliet Alfonso het land zonder formeel afstand te doen van de troon. Hoewel hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog de zijde van de Nationalisten koos, liet Franco hem weten na de strijd geen koning op de troon te wensen.

AzaŮa, Manuel
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 6 augustus 2021

AzaŮa, Manuel

Manuel AzaŮa was de Minister President en President van de Spaanse Republiek voor en ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog. Hij vluchtte uiteindelijk naar Frankrijk, waar hij in 1940 overleed.

Garbo, de dubbelspion die D-Day redde
  • Artikel door Hans Molier
  • Geplaatst op 26 februari 2004

Garbo, de dubbelspion die D-Day redde

Garbo, die werd geboren op 14 februari 1912 en zoon was van een plaatselijke industriŽel, was een dubbelspion die een belangrijke rol speelde tijdens de voorbereidingen van D-Day. Dit volgende verhaal, dat berust op historische gegevens, komt echter nergens in de geschiedenisboeken voor, maar de belangrijke rol die Garbo tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld is zeer zeker het vermelden waard.