De website is nu nog groter en beter geworden! Go2War2.nl is vanaf nu volledig samengevoegd met TracesOfWar.nl. Vanaf nu is de sectie Artikelen ook beschikbaar. Veel meer informatie in een groter jasje!
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Ontdek Traces of War

Waar de geschiedenis op elke straathoek te vinden is.

Expositie ‘Zwart Wit Grijs’ in Den Haag toont dilemma's politie in oorlogstijd

Binnen de Nederlandse politie is steeds meer ruimte en aandacht voor historisch besef. Werd laatst al het boek “Op eigen gezag” van Hinke Piersma over de politie en verzetsacties tijdens de Tweede Wereldoorlog gepresenteerd, nu is het tijd voor een tentoonstelling in Den Haag onder de titel “Zwart Wit Grijs”. Deze tentoonstelling over de Nederlandse politie in WOII was in 2018 al te zien in het PIT Veiligheidsmuseum te Almere.

Lees meer

Springer, Heinrich Adolf Leopold* 3 november 1914
† 27 oktober 2007

meer
Verbunt, Henricus Arnoldus Adrianus Petrus* 16 december 1909
† 26 mei 1944

Borchers, Adolf* 10 februari 1913
† 9 februari 1996

meer
Kemethmüller, Heinz* 26 juni 1914
† 20 februari 1984

Tedder, Arthur William* 11 juli 1890
† 3 juli 1967

meer
Tunna, Norman* 29 april 1908
† 4 december 1970

Medal of HonorIn de database: 1
Totaal verleend:1
Victoria Cross (VC)Victoria Kruis
In de database: 197
Totaal verleend:1358
Dickin MedalDickin Medaille
In de database: 52
Totaal verleend:52
Air Force Cross (AC)Luchtmacht Kruis
In de database: 3
Totaal verleend:3
Orden PobedaOrde van de Overwinning
In de database: 20
Totaal verleend:20
Chaplain's Medal for HeroismMedaille voor heldendom door Geestelijken
In de database: 4
Totaal verleend:4

Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht bestaat 50 jaar

Lees meer

Fotoverslag Oostwold Airshow

Lees meer

Fotoverslag Militracks 10th Anniversary Edition

Lees meer

Fotoverslag Bevrijdingsdag Wageningen 2019

Lees meer

Uitgelichte thema's

We hebben heel veel verschillende thema's over heel veel verschillende onderwerpen klik hier voor de meest relevante.

Alle thema's

WO2 bezienswaardigheden in Berlijn

Sinds de stichting van het Deutsches Reich door Otto von Bismarck op 18 januari 1871 is Berlijn de hoofdstad van wat we nu Duitsland noemen. Tijdens het nationaalsocialistische regime onder Adolf Hitler bevond het machtscentrum zich met name in de omgeving van de Wilhelmstrasse. Van de hier gelegen Oude Rijkskanselarij (1878), de Nieuwe Rijkskanselarij (1938), de Vorbunker en de Führerbunker zijn na de Russische sloopwerkzaamheden van de vorige eeuw alleen ondergrondse restanten overgebleven. Toch zijn er voor de in de Tweede Wereldoorlog geïnteresseerde bezoeker nog veel bezienswaardigheden in Berlijn te vinden.

75 jaar bevrijding

In 2019 en 2020 worden de bevrijding van Europa van de nazi's en de Japanse overgave van 75 jaar geleden herdacht en gevierd. Hier een overzicht van actualiteiten, fotoverslagen en andere relevante inhoud op onze website over 75 jaar bevrijding.

WO2 bezienswaardigheden in Washington en Arlington

De veldslagen van de Tweede Wereldoorlog hebben zich niet afgespeeld op het vaste land van de Verenigde staten, dat wil echter niet zeggen dat er niets over deze oorlog te vinden is. De VS heeft actief deelgenomen aan de Tweede Wereldoorlog en hiervan zijn vele restanten te vinden. Veel van deze bezienswaardigheden zijn gedocumenteerd op de website Tracesofwar.com. Wie binnen de Verenigde Staten op zoek is naar bezienswaardigheden over de Tweede Wereldoorlog, kan zeker niet om Washington en het naastgelegen Arlington heen. De twee steden barsten van de herdenkingsmonumenten, musea en niet te vergeten de grootste nationale begraafplaats: Arlington National Cemetery. Om een indruk te geven van de bezienswaardigheden in dit gebied, zijn een aantal hiervan weergegeven in deze reportage. Voor een compleet overzicht van het grote aantal bezienswaardigheden kunt u op de bovenstaande landkaart klikken of via de zoekfunctie zoeken op: “Washington” of “Arlington”. De hieronder beschreven bezienswaardigheden zijn eenvoudig te voet of met het zeer goed geregelde openbare vervoer te bereiken. Het metronetwerk van Washington loopt door tot in Arlington, de begraafplaats heeft zelfs een eigen metrostation.

Even de feiten op een rij

TracesOfWar.com blijft groeien in aantallen, de afgelopen 20 jaar hebben we het volgende bereikt.

117.853

Bezienswaardigheden

7.318

Nieuwsberichten

71.622

Personen

232.391

Foto's