TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

SS-Obergruppenführer
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 7 maart 2014

SS-Obergruppenführer

SS-Obergruppenführer De rang van Obergruppenführer dook in Duitsland voor het eerst op in 1932 binnen de Sturmabteilung (SA) van de NSDAP (Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij). De formele Nederlandse vertaling betekent zoveel als "Hoge Groepsleider". In het SA-tijdperk en binnen de SA werd de rang bekleed door leden van de Oberste SA-Führung en veteranen van sommige SA-Gruppen.

SS-Oberstgruppenführer
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 24 september 2007

SS-Oberstgruppenführer

De rang van SS-Oberstgruppenführer was de één na hoogste rang binnen de SS. De enige rang hierboven was die van Reichsführer-SS, die slechts door één persoon is gedragen (Heinrich Himmler). De rang Reichsführer-SS dient men niet te verwarren met de titel Reichsführer-SS, welke door vijf mensen werd gedragen (Julius Schreck: 1925 - 1926; Joseph Berchtold: 1926 - 1927; Erhard Heiden: 1926 - 1929; Heinrich Himmler: 1929 - 1945; Karl Hanke: 1945).