Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Artikelen

614th Tank Destroyer Battalion
 • Artikel door Samuel de Korte
 • Geplaatst op 19 maart 2022

614th Tank Destroyer Battalion

Op 25 juli 1942 werd het 614th Tank Destroyer Battalion geactiveerd in Camp Carson, Colorado. Zoals gezegd, de eenheid bestond uitsluitend uit zwarte Amerikaanse soldaten. Dit was bijzonder, want het aantal gevechtseenheden voor zwarte soldaten was beperkt. De Amerikaanse samenleving was gesegregeerd, wat betekende dat zwarte Amerikanen als het ware afgezonderd waren van de witte samenleving.

Amerikaanse Airborne Infantry Regiments
 • Artikel door Wilco Vermeer
 • Geplaatst op 10 juni 2021

Amerikaanse Airborne Infantry Regiments

In 1942 begon de Verenigde Staten met het inrichten van Airborne divisies waarvoor als basis Parachute Infantry en Glider Infantry regimenten werden ingericht. De Parachute Infantry regimenten werden getraind om door middel van landingen met parachutes achter vijandelijke linies te kunnen worden gedropt. De Glider Infantry regimenten zouden daarna, zodra de landingsterreinen gezekerd waren, worden ingevlogen met zweefvliegtuigen.

Amerikaanse Infantry Divisions
 • Artikel door Pieter Schlebaum
 • Geplaatst op 19 maart 2010

Amerikaanse Infantry Divisions

Op het moment dat de Tweede Wereldoorlog begon met de Duitse inval in Polen bestond het Amerikaanse leger uit vijf divisies. Vergeleken met andere landen stonden de Verenigde Staten hiermee op de zeventiende plaats. Als gevolg van de isolationistische politiek in het Interbellum was de omvang van de Amerikaanse strijdkrachten drastisch afgenomen. Vijf en een half jaar later hadden de Verenigde Staten ruim acht miljoen man onder de wapenen, verdeeld over de zee-, lucht- en landmacht.

Amerikaanse Infantry Regiments
 • Artikel door Wilco Vermeer
 • Geplaatst op 8 juni 2021

Amerikaanse Infantry Regiments

Al vanaf een vroege periode in de geschiedenis van de jonge Amerikaanse republiek, was het regiment een belangrijke basis van de Amerikaanse militaire organisatie. Opgebouwd uit, afhankelijk van de periode, twee tot vier bataljons, die elk weer uit vier compagnieŽn bestonden, werden regimenten aanvankelijk georganiseerd in brigades. Twee regimenten per brigade en twee brigades in een divisie. Aanvankelijk bestond een divisie zo uit vier regimenten. Na het buiten gebruik raken van de brigades in het US Army, ontvingen divisies over het algemeen drie infanterie regimenten.

Amerikaanse U.S. Army Service Commands, Corps en Forces
 • Artikel door Wilco Vermeer
 • Geplaatst op 29 juli 2021

Amerikaanse U.S. Army Service Commands, Corps en Forces

Eťn van de belangrijkste taken van elk leger was en is het geheel van logistiek en bevoorrading. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd dit binnen de U.S. Army samengebracht onder de noemer van de Services of Supply of "SOS". In maart 1942 werd dit legeronderdeel omgevormd tot U.S. Army Service Forces. Alle eenheden binnen de U.S. Army, welke niet konden worden ondergebracht bij de U.S. Army Ground Forces of het U.S. Army Air Forces werden ondergebracht bij deze Service Forces. In dit overzicht vind u de daartoe behorende Forces, Commands en Corps voor zover bekend.

Amerikaanse U.S. Navy Bombing Squadrons (VB)
 • Artikel door Wilco Vermeer
 • Geplaatst op 4 augustus 2021

Amerikaanse U.S. Navy Bombing Squadrons (VB)

De U.S. Navy creŽerde bij de in gebruik name van vliegdekschepen zogenaamde Carrier Air Groups die tijdens de Tweede Wereldoorlog veelal bestonden uit een jager-, een patrouille/verkenner-, een torpedobommenwerper en een bommenwerpereskader. Deze eskaders ontvingen een aanduiding van twee letters en een nummer, die aanvankelijk vaak overeenkwam met het nummer van het schip. Voor de bommenwerpereskaders was dit VB-. Naast de bommenwerpereskaders op de vliegdekschepen werden er gaandeweg ook eskaders in gebruik genomen die gestationeerd waren op bases aan wal. Dit overzicht geeft aan welke VB- eskaders de U.S. Navy in dienst had.

Amerikaanse U.S. Navy Vlooteenheden
 • Artikel door Wilco Vermeer
 • Geplaatst op 16 juni 2021

Amerikaanse U.S. Navy Vlooteenheden

Bij veel marines en dus ook die van de Verenigde Staten was en is de vlooteenheid de belangrijkste basis voor indeling van de marine. Bij de U.S. Navy evolueerden de verschillende 'Fleet' organisaties uit de Squadron organisatie waar aanvankelijk mee werd gewerkt. Hoewel vloten bij de U.S. Navy vaak geen operationele kracht bevatten en soms zelfs helemaal geen schepen, bleef de vloot tot op de dag van vandaag een belangrijke organisatievorm direct onder het maritieme opperbevel. Onderstaand zijn de diverse vloten terug te vinden die de U.S. Navy kende of kent.