TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 6 maart 2015

Amerikaanse 105th Infantry Regiment

Het 105th Infantry Regiment werd aanvankelijk geformeerd als de 2nd New York Infantry van de New York State National Guard. De eenheid nam deel aan de Amerikaanse Burgeroorlog, de Spaans-Amerikaanse Oorlog, de Mexicaanse Grensoorlog, de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het regiment deel uit van de 27th Infantry Division "New York Division".

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 16 september 2015

Amerikaanse 508th Parachute Infantry Regiment

Het 508th Parachute Infantry Regiment werd op 6 oktober 1942 geformeerd en uiteindelijk ingedeeld bij de 82nd Airborne Division. De eenheid nam deel aan D-Day, Market Garden en de Slag om de Ardennen. Op 25 november 1946 werd de eenheid in de Verenigde Staten weer opgeheven.

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 16 september 2015

Amerikaanse 82nd Airborne Division

Eťn van de Amerikaanse luchtlandingsdivisies die deelnamen aan de strijd in Europa was de 82nd Airborne Division. De divisie kwam op 10 mei 1943 aan in Casablanca ter voorbereiding van de invasie van SiciliŽ en ItaliŽ. Na deze operaties nam de divisie deel aan de landingen in NormandiŽ in juni 1944 en aan operatie Market Garden in september 1944. De 82nd Airborne Division eindigde in december 1945 haar inzet in Europa als onderdeel van de geallieerde bezettingsmacht van Berlijn.

  • Artikel door Pieter Schlebaum
  • Geplaatst op 19 maart 2010

Amerikaanse Infantry Divisions

Op het moment dat de Tweede Wereldoorlog begon met de Duitse inval in Polen bestond het Amerikaanse leger uit vijf divisies. Vegeleken met andere landen stonden de Verenigde Staten hiermee op de zeventiende plaats. Als gevolg van de isolationistische politiek in het Interbellum was de omvang van de Amerikaanse strijdkrachten drastisch afgenomen. Vijf en een half jaar later hadden de Verenigde Staten ruim acht miljoen man onder de wapenen, verdeeld over de zee-, lucht- en landmacht.