TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Artikelen

Britse Fregatten van de River-klasse
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 5 oktober 2020

Britse Fregatten van de River-klasse

Tussen 1941 en 1944 werden 151 fregatten besteld voor konvooidiensten in de Noord-Atlantische Oceaan. De Britse Royal Navy bestelde deze schepen als eerste en noemde deze naar rivieren, waaraan de klasse de naam River-klasse te danken had. Aanvankelijk op stapel gezet als vergrote, 2 schroef korvetten, werd in de loop van 1941 besloten de schepen te classificeren als fregatten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden de schepen onder de vlaggen van de Royal Navy, Royal Canadian Navy, Royal Australian Navy, Royal New Zealand Navy, Free French Navy en Koninklijke Marine. Na de Tweede Wereldoorlog diende diverse schepen bij verschillende nationaliteiten over de gehele wereld.

Canadese Fregat HMCS Dunver (K03)
  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 5 oktober 2020

Canadese Fregat HMCS Dunver (K03)

Het fregat HMCS Dunver werd in oktober 1941 besteld, toen nog onder de naam [i]Verdun[/i]. De naam werd gewijzigd om verwarring met andere schepen met de naam [i]Verdun[/i] te voorkomen. Op 11 september 1943 kwam het schip in dienst bij de Royal Canadian Navy. Het schip werd voornamelijk ingezet bij escorte diensten in de Noord-Atlantische Oceaan. Op 23 januari 1946 werd de Dunver uit de vaart genomen. Haar romp werd in Royston, British Columbia gebruikt als golfbreker.